Naar hoofdnavigatieNaar andere shop
NAAR HET OVERZICHT

Knal! ’t Is feest!

Geen feest zonder bubbels. Champagne is met zijn prestige, elegantie, verfijning en onvergelijkbare smaak nog altijd toonaangevend. Onze aankoper Davy selecteerde 3 flessen van grote huizen. Wat is jouw favoriet?

Champagne Voirin-Jumel Blanc de Noirs
brut 1er Cru

Voirin-Jumel is één van onze vaste waarden uit de Côte des Blancs, waar chardonnay heerst. Toch maakt het huis er deze 100 % pinot noir. Wijnmaker Patrick Voirin kon zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en probeerde een vinificatie op zo’n twintigtal eikenhouten vaten uit. Resultaat: een schoolvoorbeeld van finesse en elegantie. Toast, rijp fruit en amandel in het boeket, en daarna een vineuze, volle en krachtige smaak met een frisse afdronk. 

Meer over de wijn

Champagne Collard-Picard ‘Cuvée Dom. Picard’ Blanc de Blancs
extra brut Grand Cru

Deze grand cru is een 100 % chardonnay van Oger en Le Mesnil-sur-Oger, iconische terroirs in de Côte des Blancs. Om die bodem buitencategorie het best tot zijn recht te laten komen, wordt alleen de ‘coeur de cuvée’ bewaard. De wijn rijpt 9 maanden in vaten voor hij begint te bubbelen. Daarna volgt nog 4 jaar in de kelder. De dosage op maat zorgt voor het perfecte evenwicht. Een smaakexplosie (acacia, toast, citrus), finesse en lengte zijn de gevolgen.

Meer over de wijn

Champagne Laurent-Perrier ‘Ultra Brut’
brut nature

Deze champagne zonder dosage is sinds 1981 al het pronkstuk van Laurent-Perrier. De chardonnay (55 %) en pinot noir (45 %) worden streng geselecteerd, op het toppunt van hun rijpheid. Na 6 jaar rust in de kelder proef je een strakke, opmerkelijk fijne en frisse champagne met een natuurlijke rijkdom en licht romige textuur.

Meer over de wijn

Sorteer op