Naar hoofdnavigatieNaar andere shop
NAAR HET OVERZICHT

Zoete witte wijn
zoekt seizoensgerecht

In het najaar zetten we sneller een rode wijn op tafel als begeleider van een gerecht. Wil je op de verrassing spelen? Durf dan eens een flesje zoet wit open te trekken. Onze aankopers kozen enkele ronduit verfijnde exemplaren uit.

Coteaux du Layon A.O.P. Domaine de la Petite Croix ‘L’Éclipse’ 2022

Leve de charme en de frisheid van chenin blanc! Zeker als de wijnstokken van dit kleine domein kunnen profiteren van de blauwe schist in de bodem van het dorp Thouarcé in de Coteaux du Layon. Na de verleidelijke aroma’s van bloemetjes en fruit volgt een smaak die fris is tot in de finale. Je proeft zoete toetsen van honing, abrikoos, linde en marsepein. Lekker bij het aperitief en het dessert, maar ook bij wit vlees met een saus of bij blauwe kazen.

Meer over de wijn

Carmes de Rieussec 2018
A.O.P. Sauternes

Wil je eens uitpakken met een grote zoete witte wijn? Eentje die gelijke tred houdt met roquefort, lekker is bij een fruittaartje of een dessert op zichzelf is als hij heel fris geserveerd wordt? Dan is deze tweede wijn van Château Rieussec een uitstekende keuze. De assemblage van sémillon, sauvignon blanc en muscadelle heeft alle kwaliteiten van een grote sauternes: complexiteit, kracht, rijke aroma’s (bijenwas, honing, kaneel), evenwicht en lengte. En dat voor een toegankelijke prijs voor een sauternes.

Meer over de wijn

Gewurztraminer ‘Kitterlé’ 2017
A.O.P. Alsace Grand Cru
Domaine Dirler-Cadé

De arme bodem van de grand cru Kitterlé vormt een uitdaging voor de wijnstokken. De zuidelijke helling bestaat vooral uit zand, terwijl de westelijke helling meer vulkanisch gesteente bevat. De wortels zijn goed verankerd in de bodem om te kunnen gedijen. Naast een warme rokerigheid bieden de wijnen van Kitterlé zuiverheid, structuur, een strakke spanning, fruit en levendigheid. Zoals deze biodynamische gewurztraminer van Dirler- Cadé, lekker bij blauwe kazen en desserts.

Meer over de wijn

Sorteer op