Naar hoofdnavigatieNaar andere shop
NAAR HET OVERZICHT

Hartverwarmende wijnen
voor je stoofpotjes

Dalende temperaturen en stoofpotjes zijn twee handen op één buik. Wij kozen heerlijke wijnen voor bij verschillende soorten suddergerechten. Laat het smaken.

Salento I.G.T. ‘Amativo’
Negroamaro-Primitivo 2019

Cantele
Puglia – Italië

Na de intens robijnrode kleur volgen aroma’s van zwart fruit, vijg en vanille. In de mond veel body en een mooie complexiteit. Je proeft zwart fruit, peper, houttoetsen en rijke tannines. Een genot bij kruidige stoofpotjes met rood vlees, maar ook vegetarische suddergerechten.

Meer over de wijn

Gurashvili's Family Vineyards Saperavi 2020
Kakhétie – Georgië

Geniet eerst van een aangenaam boeket met toetsen van zoete braam, munt, eucalyptus en wat kers. Laat je daarna verrassen door de jonge en karaktervolle smaak. Eerst krijg je een sappige en vlezige aanzet met kersenlikeur, daarna een middenstuk met tannines van pure chocolade. Best nog een uurtje karafferen tot eind 2024. Lekker bij stoofpotjes met rood vlees.

Meer over de wijn

F de Cascastel 2019
A.O.P. Fitou

Aroma’s van leer en zwart fruit, een volle, geconcentreerde en kruidige smaak met streepjes kaneel en hout … Deze assemblage van carignan, syrah en grenache is een ideale najaarswijn! Hij heeft alle troeven om bij wild uitgeschonken te worden. 

Meer over de wijn

Mâcon-Vinzelles A.O.P. ‘Au Corlier’ 2019
Domaine Marcel Couturier

Deze wijn dankt zijn karakter deels aan de bodem van vuursteen en een laag kalk van het dorpje Vinzelles in de Mâconnais. Daarnaast spelen de meer dan 70 jaar oude wijnstokken (in omschakeling naar bio) een rol. De wijn rijpt ook 11 maanden op Franse eik. Zo verleidelijk bij vis!

Meer over de wijn

Sorteer op