Naar hoofdnavigatieNaar andere shop
NAAR HET OVERZICHT

In het hol van de Leeuwenkuil

Quality Time en Quality Wine, dat zijn de twee drijfveren van het domein Leeuwenkuil Family Vineyards. De familie is terecht trots op de hechte band en de gedeelde passie voor wijn maken. Het doel: boeiende en complexe wijnen maken in de unieke Zuid-Afrikaanse regio Swartland.

Willie en Emma Dreyer zijn de gelukkige eigenaars van Leeuwenkuil Family Vineyards. Ze ontmoetten elkaar toen ze 16 waren. Wat later besloten ze om zich samen te smijten in de wijnwereld. Met het bloeiende domein dat ze nu hebben als resultaat. Willie, een gepassioneerde boer en een noeste werker, steekt de handen uit de mouwen en staat van zonsopgang tot zonsondergang nauwgezet zijn wijngaarden te verzorgen.

Kleine wijngaarden worden groot

Toen Willie de helft van de boerderij erfde, stond er maar 45 ha wijngaard op. Na 30 jaar hard werk is er veel veranderd. Willie en zijn ploeg bewerken vandaag een gebied van 1.250 ha, het grootste eigendom van een wijnmaker in de Kaapse kustregio. Emma, die opgroeide op twee boerderijen ten noorden van Leeuwenkuil, doet op alle vlakken haar duit in het zakje. Ze is de lijm van het familiedomein en waakt erover dat iedereen zich goed voelt.

Leeuwenkuil ‘Reserve White’ 2020
W.O. Swartland
Zuid-Afrika

Deze ‘Reserve’ is een blend van de beste witte wijnen van het huis. Achter de lichtgouden kleur schuilt een subtiel boeket van witte bloemetjes, appel en een vleugje peper. De rijpe en fruitige smaak (perzik, ananas) wordt aangevuld met wat mineraliteit en houtaccenten in de finale. Het bewaarpotentieel is heel straf. 

Meer over deze wijn

Leeuwenkuil Rosé 2022
W.O. Swartland
Zuid-Afrika

Voor deze wijn worden de trossen in hun geheel geperst en blijft het contact tussen sap en schil beperkt. Het sap krijgt dus minder kleur. Door alleen natuurlijke gisten te gebruiken, blijft het fruit subtiel in evenwicht. De aroma’s van framboos en granaatappel zijn verleidelijk, terwijl de fruitige smaak (watermeloen, veenbessen) mooie zuurtjes meekrijgt in de finale.

Meer over de wijn

Leeuwenkuil ‘Reserve Red’ 2019
W.O. Swartland
Zuid-Afrika

Net zoals zijn witte tegenhanger is deze rode ‘Reserve’ een blend van het beste rood dat Leeuwenkuil te bieden heeft. Na de intense kleur volgen uitbundige aroma’s van gekaramelliseerde pruim, rood fruit, kruiden en eik. De frisse en heel fruitige smaak (kers, veenbes, pruim) heeft een pittige pepertoets en een lange, warme finale.

Meer over de wijn

Sorteer op