Gevleugelde rode wijnen
voor bij gevogelte
Zet je kip op het menu? Dan ga je best voor een subtiele rode wijn, met niet te veel tannines. Rioja, barbaresco en beaujolais zijn altijd goede keuzes. Dit zijn onze 3 suggesties.
Coto Real Reserva 2017
D.O.C. Rioja
Spanje
De druiven (voornamelijk tempranillo) voor deze uitzonderlijke cuvée komen van één enkel perceel, Los Cuartos Viejo in de Rioja Alta. De aroma’s van likeur, sinaasappelzeste en zwart fruit gaan een elegante, fruitige en kruidige smaak vooraf. Een mooi huwelijk met dit knapperige en zachte kipgerecht.
Meer over de wijn Barbaresco D.O.C.G. ‘Palás’ 2015
Michele Chiarlo
Piemonte – Italië
Een geroosterde hoevekip smeekt om een elegante en goed kruidige wijn. Dan denken we al snel aan een barbaresco. Dit exemplaar heeft geuren van pruim en kersenlikeur. De soepele en sappige smaak met zijdezachte tannines tillen de smaken van het recept naar een hoger niveau.
Meer over de wijn Domaine de la Vieille Église 2020
A.O.P. Juliénas
Het is moeilijk om niet overstag te gaan voor deze charmante gamay met zijn rijpe en korrelige fruittoets. Hij heeft aroma’s van kers en subtiele kruidige toetsen. En voldoende body en rijpheid om deze kippentaart met wintergroenten te begeleiden.
Meer over de wijnOntdek ook:
Sorteer op