Naar hoofdnavigatieNaar andere shop
Naar het overzicht

Onbekend maakt onbemind? Of niet.

Het was een van dé wijntrends van 2022 en ook dit jaar beloven minder gekende druiven de spotlight steeds meer op zichzelf richten. Soms gaat het om bekendere druiven die een andere bijnaam kregen. Soms zijn het lokale druifjes waarvan men het bestaan niet kent buiten de grenzen van de regio. Neem een vriend of vriendin bij de hand en proef samen de schoonheid van het onbekende.

Nu in promo: 4 verborgen parels

Sannio D.O.P. Falanghina del Sannio 2019
Fontanavecchia
Campania - Italië
(art. 322199)

  • Lekker bij pasta met vis of groenten, of wit vlees.
  • Complex boeket met bloemen, sinaasappelmarmelade, limoenzeste, koningspruim en een subtiele groene en gerookte toets.
  • Soepele, frisse wijn met toetsen van geel fruit en linde. Karaktervolle finale met citruszeste.
  • Weetje: falanghina is niet de makkelijkste druif, maar in de juiste handen levert het boeiende, frisse witte wijnen op. Voor deze cuvée krijgt ze een korte gisting van 7 dagen in inox, wat zorgt voor heel wat subtiliteiten.

Moscato di Pantelleria D.O.C. ‘Kabir’ 2018
Donnafugata
Sicilia – Italië
37,5 cl
(art. 322821)

  • Lekker als aperitief of bij fruitdesserten.
  • Frisse, aromatische neus met florale toetsen (oranjebloesem) en ananas.
  • Mondvullende, maar frisse zoete smaak boordevol fruit (meloen, citroenkonfijt, ananas) aangevuld met bloemetjes en een finale met bergamot.
  • Weetje: het eilandje Pantelleria vind je in de Middellandse Zee tussen Sicilië en Tunesië. De lokale druif is de zibibbo. Ze gaat ook door het leven onder het bekendere alias muscat d’alexandrie en is een van de meest kwalitatieve varianten van de muskaatdruif.

Fontarèche ‘Arrenaou’ 2020
I.G.P. Pays d’Oc
(art. 322338)

  • Lekker bij rood vlees, pasta met vlees of barbecue.
  • Boeket met een formidabele fruitigheid en toetsen van specerijen en zwarte thee.
  • Fruitige, stevige, maar toegankelijke wijn.
  • Weetje: arrenaou is de Zuid-Franse benaming voor alicante bouschet. Het is niet alleen een vrij ongekende druif, het is ook een teinturier. Dat betekent dat het een blauwe druif is met felrood vruchtvlees. Ze staat garant voor wijnen met veel fruitigheid.

Domaine Vico ‘U Fornu’ Parcelle du Four à pain – Les Parcellaires 2018
A.O.P. Corse
(art. 470077)

  • Lekker licht gekoeld bij Corsicaanse charcuterie zoals figatellu en lonzu of lam met olijven en tomaat.
  • Aroma’s van gekonfijt rood fruit, maquis en subtiel hout.
  • Zonnige wijn met likoreus rood fruit en een strakke finale met mineraliteit en mooie tannines.
  • Weetje: de Corsicaanse minustellu wint aan terrein op het Île de Beauté. Maar ook in sommige andere landen staat ze garant voor mooie wijnen. Zo kan je ze in rioja-blends terugvinden onder de naam graciano, terwijl ze in de Languedoc als morrastel door het leven gaat.

Sorteer op