Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Rosé van ‘t moment

Tijdens de mooie dagen ontdek je elke maand een nieuwe rosé uit ons Klassewijnen-assortiment. De rosés die we voorstellen hebben net dat tikkeltje extra dat onze wijnaankopers wist te overtuigen. Bij elke update ontdek je een nieuw domein, een nieuwe regio, een nieuwe druivensoort … Deze maand een fruitige en elegante rosé uit Rioja.

Wijndomein Sierra Cantabria is aan haar 5de generatie van wijnmakers toe. Ze hebben een uitstekende reputatie opgebouwd voor de vinificatie en rijping van rioja-wijnen. Zo behoren ze tot de experts van de 'nieuwe golf' en bezitten ze ondertussen 6 landgoederen. Hoge scores halen in prestigieuze wedstrijden is al enkele jaren geen uitzondering meer.


Sierra Cantabria 2020
D.O. Rioja - Spanje
(art. 322099)

De zalmroze kleur met oranje schijn leidt een boeket in van rode bessen, framboos, granaatappel, een vleugje mineralen en witte peper. De smaak verleidt meteen met een fruitige aanzet (aardbei, granaatappel, meloen). Daarna proef je een elegant midden met een mooi volume en een lange, peperige afdronk vol karakter.

Lekker bij: aperitiefhapjes, pasta en barbecue.

 

Sorteer op