Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De favoriet van de maand

Elke maand een andere wijn ontdekken? Vertrouw op de unanieme keuze van het wijnteam van Colruyt. Onze specialisten geven je in deze rubriek graag een woordje uitleg over hun favoriete wijn van juli. Deze maand schijnen ze extra licht op de appellatie Corbières-Boutenac, waar carignan in het bovenste laatje ligt.

Corbières-Boutenac

In de Zuid-Franse Languedoc vinden we sinds 2005 de appellatie Corbières-Boutenac. Die heeft als enige in de regio een cru-status verworven dankzij zijn bijzondere terroir. De 184 ha wijnstokken staan er aangeplant op het Pinada-massief: zandsteenbodems die in combinatie met lage opbrengsten voor uitzonderlijk mooie carignans zorgen.

Carignan van een hoger niveau

Wijnbouwers bewijzen al jaren dat Boutenac de plek bij uitstek is voor carignan, die oorspronkelijk uit Spanje komt. De druif houdt van stevig zonnebaden, maar zorgt in deze cru voor bijzonder elegante wijnen. Vaak wordt ze geassembleerd met 3 andere kleppers: syrah, grenache en mourvèdre. De rendementen liggen vrij laag in Boutenac (gemiddeld 36 hl/ha) en er is een commissie die 3 keer per jaar de kwaliteit controleert van de rode wijnen. Geen toeval dus dat de wijnen zoveel liefhebbers plezieren.

Château de Villemajou

Villemajou is het historische domein van de familie Bertrand. Gérard Bertrand pleitte hartstochtelijk voor de erkenning van de cru en is vandaag dan ook een van de 2 grootste spelers binnen de appellatie. Een slokje van deze wijn geeft je onmiddellijk een warm en aangenaam gevoel. Je krijgt de elegantie van het fruit, de kruiden van het hout en de gratie van de tannines. Proef je mee?


Château de Villemajou ‘Grand Vin’ 2017
A.O.P. Corbières-Boutenac
Gérard Betrand
(art. 470459)

De kleur van deze biologische wijn is de afgelopen 5 jaar geëvolueerd naar diep granaatappelrood. In het complexe boeket zit verse toast en specerijen zoals zoethout en kruidnagel. De aanzet is krachtig en elegant en gaat over in een middenstuk vol vruchtencompote, zoete kruiden en toetsen van leer en gebrande koffiebonen. De soepele finale is zijdezacht.

Lekker bij: barbecue en wild.

 

Sorteer op