Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Karakterwijnen zonder toegevoegde sulfieten

Het bijzondere van deze 2 wijnen? Er zijn geen sulfieten toegevoegd tijdens de vinificatie. Je kan kiezen uit: een 100 % merlot zonder compromissen en een vernieuwende Chileen. Bovendien hebben ze nu een verleidelijke actieprijs. Een ideaal moment om te ontdekken waarom wij zo enthousiast zijn.

Waarom sulfieten?

Sulfiet, of zwaveldioxide (SO2), is een additief dat op grote schaal wordt gebruikt in de wijnbouw en de voedingsindustrie, omdat het oxidatie en bederf tegengaat. Hoe werkt dat bij een wijn? Sulfiet strijdt tegen de ontwikkeling van micro-organismen tijdens de bewaring en behoedt de wijn voor oxidatie. Bij sommige mensen zorgen sulfieten voor een allergische reactie, zoals hoofdpijn. Daarom is het gebruik sterk gereglementeerd. Zo is het verplicht om op een etiket van een wijn te zetten: ‘bevat sulfieten’.

Onberispelijke grondstoffen

Tijdens de alcoholische gisting produceert de gist een kleine hoeveelheid sulfiet. Alle wijnen bevatten het dus van nature. Het is wel mogelijk om wijnen te maken zonder sulfieten toe te voegen. Al hebben die een fragiel evenwicht. Om de kwaliteit van zulke wijnen te garanderen is het dan ook absoluut noodzakelijk om met onberispelijke grondstoffen te werken, die een optimale hygiëne van de most garanderen.


Nature de Magnus Sans Sulfites 2021
A.O.P. Bordeaux
(art. 322659)

Een rode bordeaux van wijnmaker Arnaud Roux-Oulié, die ook eigenaar is van het bekende Château Carlmagnus. Dit is een 100 % merlot zonder compromissen: het is een biowijn en in geen enkele fase van de vinificatie zijn sulfieten toegevoegd.

In je glas krijg je een zwartrode kleur en een intens fruitig boeket met aroma’s van kersengelei en braambessenconfituur. De smaak opent vol en fruitig, gevolgd door een krachtig midden met fluwelige tannines en een vlotte finale.

Lekker bij: rood en wit vlees, konijn (met pruimen), pasta en ratatouille.


Salvaje Syrah-Roussanne 2021
D.O. Casablanca Valley - Chili
(art. 322403)

Deze syrah (95 %) komt uit de koele Casablanca-vallei. De wijn is eigenlijk een proefproject van de Concha Y Toro-groep. Hun doel: vernieuwende wijnen maken. Hoe doen ze dat? Met een biodynamische teelt, een handmatige oogst, een vinificatie zonder toegevoegde sulfieten en een rijping op betonnen vatten. Zo zorgen ze ervoor dat het karakter van de druiven perfect bewaard blijft.

Nog niet overtuigd? Dan zal het uitbundige boeket dat zeker doen. Je ruikt vlierbes, kersensiroop, viooltjes, braambes en wat cassis. De aanzet in de mond is fel en bezit frisse zuren. Daarna proef je soepele tannines, fruit, bloemetjes en een lange finale.

Lekker bij: wit vlees (met fruit).

 

Sorteer op