Naar hoofdnavigatieNaar andere shop
Terug naar overzicht

Bordeaux, terug naar de bron

Eric, die meer dan 20 jaar onze wijnaankoper voor Bordeaux was, heeft de fakkel doorgegeven aan Patrick. Die was al aankoper voor o.a. Loire, Argentinië en Chili. Een man met ervaring dus. En nu richt hij zich ook op Bordeaux. Met veel enthousiasme kozen ze samen 4 wijnen, 4 symbolen van een geslaagde opvolging.

Een passie die al jaren teruggaat

Toen de jonge Patrick van zijn eerste glas wijn nipte, ging er een heel nieuwe wereld voor hem open. Net als een goede wijn rijpte ook zijn wijnkennis … tot hij er enkele jaren later zijn beroep van maakte. En die allereerste wijn die zijn zintuigen en zijn passie deed ontbranden, dat was een grote bordeaux uit Saint-Émilion.

De opvolging is verzekerd

Patricks passie voor bordeauxwijnen kan kort worden samengevat: “Ik hou van elegante wijnen met veel diepgang. Kwaliteiten die ik vooral waardeer in de wijnen van Saint-Julien, Pauillac en Saint-Émilion.”

Patrick en Erik bundelen nog één keer hun krachten en selecteren 4 mooie expressies van 2018: “Een geweldige millésime die ronde en diepe wijnen biedt”.

Ze delen dan ook graag hun bevindingen.

Château Grand Corbin-Despagne 2018
Grand Cru Classé

A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
(art. 322860)

Deze wijn brengt ons terug naar de bron … Een Grand Corbin-Despagne die al heel lang in ons assortiment zit en veel te danken heeft aan François Despagne (de 7de generatie). Hij leidde de overgang naar biologische landbouw in goede banen en slaagde er tegelijkertijd in om de kwaliteit van deze wijn nog te verbeteren.

Wij waren gecharmeerd door de aroma’s van goed rijp rood fruit en de perfect uitgebalanceerde kruiden van de houtrijping. Ook de smaak verleidt met een prachtige fruitigheid die u meeneemt van de start tot in de lange finale. Die wordt verfraaid met een lichte houttoets.

Château La Fleur de Boüard 2018
A.O.P. Lalande-de-Pomerol
(art. 322407)

Een domein dat we sinds de jaren 1980 volgen en dat in 1998 werd overgenomen door de familie de Boüard (Château Angelus). Die overname heeft de kwaliteit van de wijn nog verbeterd, met extra finesse in het palet.

We hopen dat u net als wij van zijn likoreuze en houtachtige aroma’s houdt. En van de charmante fruitigheid en mooie concentratie in de mond, opnieuw met een likeurtoets en een zweem van hout en kruiden. Het plezier gaat door tot in de lange afdronk.

Clos du Marquis 2018
A.O.P. Saint-Julien
(art. 322672)

Dit is een bekende wijn van Domaines Delon, die ook Léoville Las Cases maken. Hij is niet goedkoop. Maar toen we hem op het domein proefden voor de primeurs van 2018, waren we het meteen eens: dit is de absolute top. Zowel qua finesse als qua evenwicht en lengte. En dat is hij vandaag nog steeds. Enige minpunt: de voorraad is beperkt.

De nog jonge kleur verhult een boeket met verfijnde tonen van fijne kruiden, fruit en hout. Klasse, kracht en verfijning kenmerken de complexe smaak. U proeft fruit en kruiden die worden aangevuld met toetsen van een sigarenkistje. Wat een ervaring!

Lacoste-Borie 2018
A.O.P. Pauillac
(art. 392707)

De appellatie Pauillac kan (heel) duur zijn. Het is dan ook een echte uitdaging om er de beste prijs-plezierverhouding te vinden. Maar deze tweede wijn van Château Grand-Puy-Lacoste vinkt alle vakjes aan!

Hij opent met een boeket van fijn hout en fruit, versterkt met fijne kruiden en een vleugje koffie. De smaak voert u mee in een wervelwind van fruit, omhuld door verfijnde tannines. Een wijn met klasse, subtiliteit en elegantie.

Sorteer op

Château Grand Corbin Despagne 2018 75 cl
 • Topwijn

Château Grand Corbin Despagne 2018 75 cl

A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru - Grand Cru Classé

houten kist van 6 flessen

 • Land: Frankrijk
 • Druiven: merlot (75 %), cabernet franc (24 %), cabernet sauvignon(1 %)
 • Alcoholpercentage: 14,5 % vol

/fles

fles(sen)

Château La Fleur de Boüard 2018 75 cl
 • Topwijn

Château La Fleur de Boüard 2018 75 cl

A.O.P. Lalande-de-Pomerol

houten kist van 6 flessen

 • Land: Frankrijk
 • Druiven: merlot (85 %), cabernet franc (12 %), cabernet sauvignon(3 %)
 • Alcoholpercentage: 14,5 % vol

/fles

fles(sen)

Clos du Marquis 2018 75 cl

  Clos du Marquis 2018 75 cl

  A.O.P. Saint-Julien

  houten kist van 6 flessen

  • Land: Frankrijk
  • Druiven: cabernet sauvignon (64 %), merlot (30 %), cabernet franc(6 %)
  • Alcoholpercentage: 14,5 % vol

  /fles

  fles(sen)