Naar hoofdnavigatieNaar andere shop
Terug naar overzicht

Onze keuze in bubbels

Onze aankoper Rohan houdt van champagne, maar ook van andere schuimwijnen! Hij is gepassioneerd door fijne bubbels, of ze nu uit een andere regio in Frankrijk komen, uit Italië of uit een streek aan het einde van de wereld, zoals Tasmanië. Hier is zijn selectie, verdeeld over toegankelijke en prestigieuze flessen. Aan u de keuze, volgens gelegenheid of … goesting!

Toegankelijke bubbels

Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene D.O.C.G. Millesimato Extra Dry
Raphael Dal Bo
(art. 481060)

Een woord over de man …

De prille vijftiger Raphael Dal Bo kent prosecco sinds hij in de wieg ligt. Hij komt uit Conegliano (Venetië), de bakermat van de Italiaanse schuimwijnen. Hij maakt zelf prosecco sinds 1999 en behaalde in 2004 het Europese biolabel.

… en over zijn prosecco Millesimato

  • De glera-wijnstokken die aan de basis van deze ‘single vineyard’ liggen, grenzen aan Cartizze, de oudste en meest prestigieuze wijngaard van Valdobbiadene.
  • Dit is een Extra Dry, met een iets zoetere smaak dan een brut.

De fijne en florale neus, met toetsen van perzik, is de voorbode van een ronde en elegante smaak. Daarin zitten toetsen van citroen en perzik, en een vleugje zoetheid.

Crémant d'Alsace A.O.P. ‘Grand Prestige’ 2015
brut
Bestheim
(art. 521493)

Een vaste waarde die vaak werd bekroond

Deze Grand Prestige crémant van Bestheim is al vele jaren een van onze vaste waarden. Hij heeft al verschillende internationale prijzen gewonnen, waaronder die van beste mousserende wijn ter wereld in 2016, vóór enkele grote champagnes.

  • Van de beste pinot-blancpercelen van het domein dat op het kalksteenplateau van Strangenberg ligt, een uitzonderlijk terroir.
  • Alleen van de beste sappen (‘coeurs de cuvée’).
  • Lage dosage (8 g/L) voor nog meer puurheid en elegantie.
  • Heel lange rijping van 5 jaar op latten (de wet vereist 12 maanden voor een crémant).

De florale en rokerige neus wordt gevolgd door een frisse en fruitige smaak met brioche. Heel mooie, soepele en frisse afdronk.

Bubbels voor grote gelegenheden

Arras ‘Elite’
brut
Tasmania - Australië
(art. 392933)

Deze exclusieve bubbels hebben onze aankoper verbluft: “Toen ik de ‘Elite’ proefde, had ik de indruk dat ik een geweldige champagne proefde. Met een prachtige gouden kleur, een heel vineuze en nobele stijl en veel klasse. Verder wat patina, brioche en toast, maar met een opmerkelijke frisheid. En toch is dit geen champagne …”

  • Prestigieuze Australische ‘sparkling’ met internationaal succes (hij werd in 2019 en 2020 meerdere keren bekroond).
  • Heel strenge selectie van de beste chardonnay- en pinot-noirdruiven, geplant in de puurste en meest frisse streken van Tasmanië, op oude bodems.
  • Gemaakt volgens de Franse ‘méthode traditionnelle’, met een assemblage waarin vooral druiven van 2015 zitten.

Rijk en aangenaam boeket met heel veel toast. Opvallende textuur in de mond. Romig en fris, heel lang, met een onweerstaanbare toasttoets en mooie zuren.

Champagne Collard-Picard ‘Cuvée Dom. Picard’ Blanc de Blancs
brut Grand Cru
(art. 481016)

We eindigen met de apotheose, een champagne buiten categorie. Rohan: “Deze champagne is al meer dan 2 jaar mijn favoriet. Een toonbeeld van finesse en elegantie met precies de juiste hoeveelheid plezier! We zijn niet ver van de perfectie …’

  • Een echte terroir-champagne van wijngaarden die geclassifieerd zijn als grand cru, in het hart van Côte des Blancs (Oger en Le Mesnilsur-Oger) waar de chardonnay heerst.
  • ‘Dom. Picard’ verwijst naar Dominique Picard (de schoonvader), maar is ook een knipoog naar de andere bekende ‘Dom’ in de regio ...
  • Rijping van 9 maanden in eikenhouten vaten op fijn bezinksel, gevolgd door 4 jaar rust in de kelder.

Precisie, elegantie, aromatische rijkdom, een indrukwekkende lengte, en het ronde en gulle karakter van een chardonnay. Absolute verwennerij!

Ons vakmanschap drink je met verstand

Sorteer op