Naar hoofdnavigatieNaar andere shop
Terug naar overzicht

Gérard Bertrand, een groot man achter grote wijnen

Gérard Bertrand staat aan het hoofd van 16 chateaus en wijndomeinen in het zuiden van Frankrijk. Daarmee is hij een van de sleutelfiguren in Languedoc. Gérard is een kind van Corbières, waar hij opgroeide tussen de wijngaarden. Zo trad hij snel in de voetsporen van de vader die hij zo bewonderde. We ontmoeten deze charismatische en perfectionistische man, die het terroir overstijgt met zijn passie en respect voor elk van zijn wijnen.

Een grote paradox

Onze aankoper Philippe heeft geluk. Hij heeft ‘Le Grand’, zoals hij in de regio wordt genoemd, al verschillende keren ontmoet. “Voor mij belichaamt Gérard Bertrand ‘macht’, door zijn vele domeinen die hem wereldwijd tot een van de grootste ambassadeurs van Languedoc-Roussillon maken. Het is ook een geweldig Frans ‘merk’, erkend door de bekendste critici en bekend voor zijn sterke marketing.

Maar ik ontdekte ook een echt mens, geworteld in zijn geboorteland en gehecht aan zijn familie. Een man met een ijzeren vuist, maar met een blik die zachtheid en wijsheid uitstraalt. Een man vol overtuiging, vol menselijkheid, die vecht om het land en de biodiversiteit te behouden voor toekomstige generaties. Zo verbouwt hij de druiven in al zijn domeinen op biodynamische wijze.

Precisie geërfd van vader Georges

Gérard leerde werken in de wijngaard van zijn vader op Château de Villemajou, in het historische terroir van Corbières. Hij was pas 10 jaar oud toen Georges Bertrand zijn visie en zijn voorliefde voor precisiewerk aan hem doorgaf. Dat zou de jonge Gérard nooit meer kwijtraken. Zo is hij nog altijd enorm veeleisend voor zichzelf, zijn werk en zijn teams. Hij maakt wijnen van alle prijsniveaus, maar altijd met dezelfde onverzettelijkheid en precisie.

Philippe: “Het zijn wijnen naar zijn beeld: complex, charismatisch en verfijnd. Wijnen om samen van te genieten. Gérard Bertrand is trots op zijn regio en wil het hoge potentieel tonen en de unieke wijnkennis van de streek in ere houden.

Het embleem op de flessen

DE DUIVEN zijn symbolen van onsterfelijkheid en vrede.
DOOR UIT DE BEKER TE DRINKEN vertegenwoordigen ze het samen genieten en de harmonie.
DE 4 WINDSTREKEN aan de uiteindes van het kruis zorgen ervoor dat men het noorden niet verliest.
ALFA EN OMEGA staan voor het begin en het einde, de cyclus van de tijd en de natuur.
DE 12 PUNTEN vertegenwoordigen de maanden van het jaar en de cyclus van de sterren die wordt gebruikt in de biodynamie.

Hier zijn 4 mooie vertegenwoordigers. Andere parels wachten op u in onze webshop!

Domaine Georges Bertrand 2017
A.O.P. Corbières
(art. 322720)

Deze cuvée is een eerbetoon aan de pionier van de appellatie Corbières en aan de passie die vader en zoon meer dan 15 jaar deelden. In de verleidelijke neus zitten garrigue en zoete kruiden, heel mooi fruit en een aangename houttoets, aangevuld met een vanilletoets. De smaak is levendig, breed en gul, met veel fruit en kruiden (zoethout). Tot slot een frisse finale (munt).

Château La Sauvageonne ‘Les Ruffes’ 2019
A.O.P. Terrasses du Larzac
(art. 470460)

Château La Sauvageonne is een legendarisch domein met een uitzonderlijk terroir. De syrah en grenache leveren aroma’s van garrigue, confituur en kruiden, op een achtergrond van zwart fruit en peperkoek. De volle, sappige en elegante smaak heeft een uitstekende balans tussen fruit, hout en frisheid.

Château La Sauvageonne ‘Grand Vin’ 2019
A.O.P. Languedoc
(art. 470008)

Hetzelfde legendarische domein als ‘Les Ruffes’ levert deze grote witte wijn met een complex en geurig boeket. U ruikt aroma’s van meidoorn, amandel, viooltjes en geel fruit. Rijk, romig en vet in de mond, met een verfijnde houttoets, accenten van peperkoek en blonde tabak, mooi afgerond door een heel frisse afdronk.

Château de Villemajou ‘Grand Vin’ 2016
A.O.P. Corbières Boutenac
(art. 392702)

Grote wijn, voor een deel van heel oude carignan-wijnstokken van het familiedomein in Boutenac. Het domein ‘waar het allemaal aan de keukentafel begon’, zoals Gérard Bertrand graag vertelt. U ontdekt een complex boeket van toast, zoethout en kruidnagel, gevolgd door een krachtige en elegante smaak. U proeft gestoofd fruit en zoete kruiden, aangevuld met tonen van leer, gebrande toetsen en een zijdezachte afdronk.

Ons vakmanschap drink je met verstand

Sorteer op