Naar hoofdnavigatieNaar andere shop
Terug naar overzicht

Domaine Perrachon: de essentie van het terroir

Domein Perrachon, dat sinds 1877 in Juliénas is gevestigd, wordt vandaag geleid door Laurent en Martine (5de generatie). Zij krijgen hulp van Adrien en Maxime (6de generatie). Samen zetten ze het werk van hun voorgangers voort, met respect voor de traditie. Hun doel: de essentie van het terroir tot uiting laten komen in de wijnen. Onze aankoper Johan nodigt u uit om 3 vaandeldragers van het domein te proeven.

De knowhow van de voorouders

Op hun verschillende percelen werken de Perrachons op de ouderwetse manier: onder meer met bekervormige snoei en manuele oogst. Ze hebben ook een opbrengst per wijnstok die tot de laagste in Frankrijk behoort. Zo handhaven ze de kwaliteit en het authentieke karakter van de 6 cru’s du beaujolais, waaronder de juliénas en de morgon die we voor u hebben geselecteerd.

Laurent Perrachon ‘Les Vignes Centenaires’ 2019
A.O.P. Juliénas
(art. 392810)

De naam van deze wijn verwijst naar de gamay van eeuwenoude wijnstokken die worden verbouwd op de steenrijke hellingen van La Bottière, een van de beste terroirs van Juliénas.

Een rijk boeket, gedomineerd door kersen, aangevuld met accenten die schommelen tussen praliné en koffie. De smaak is frank, krachtig en evenwichtig, met stevige tannines, kruidige tonen en een goede lengte.

Laurent Perrachon ‘Roche Bleue’ 2018
A.O.P. Juliénas
(art. 470049)

Deze cuvée is ook afkomstig van de hellingen van La Bottière. Hij dankt zijn naam aan de blauwe leisteen die daar overheerst, samen met klei en graniet. 

Boeket van rood fruit, opgefleurd met tonen van perzik, bloemen en verfijnde kruiden. Volle en vlezige smaak met rood en zwart fruit, kreupelhout en een mooie lengte.

Laurent Perrachon ‘Côte de Py’ 2019
A.O.P. Morgon
(art. 470032)

Een prachtige ode aan het beste terroir van Morgon, aan de voet van de Côte du Py. De gamay is afkomstig van een klein perceel met een steenrijke bodem met leisteen. Die is rijk aan ijzeroxiden, typisch voor de appellatie.

Typische geuren van vers fruit en pioenroos, gecombineerd met peperige toetsen en zoete kruiden. Sappige smaak met rijpe en zijdezachte tannines, aangevuld met pittige accenten.

Ons vakmanschap drink je met verstand

Sorteer op