Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De nummers 1 van onze wijnaankopers Rohan en Johan

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit het grote assortiment in onze webshop Klassewijnen. Daarom delen onze aankopers graag hun favoriete wijnen met u. Rohan liet zijn oog vallen op een evenwichtige mâcon-loché, terwijl Johan zijn terras opzoekt met een koninklijke rosé.

In Mâconnais is dit domein uitgegroeid tot een vaste waarde. Deze evenwichtige chardonnay toont u waarom.”

Prachtig evenwicht!

Mâcon-Loché A.O.P. ‘Les Longues Terres’ 2017
Domaine Marcel Couturier
(art. 470231)

De intense en heldere goudgele kleur kondigt een boeket aan met vrij rijp geel en wit fruit. U ruikt ook florale toetsen (kamperfoelie), citroenkonfijt en vanillecrème. Er volgt een aangename smaak met een prachtig evenwicht: krachtig én fris, opnieuw fruitig (perzik, mirabelpruim), een mooi vettig kantje, botertoetsen en houttoetsen. Lekker in combinatie met schaaldieren, (pasta met) vis en jonge harde kazen.


In de appellatie Tavel maken ze niets anders dan rosé, en niet van de minste. Tavel wordt ook wel de ‘koning der rosés’ genoemd.”

Explosie van fruit

Château La Genestière ‘Cuvée Raphaël’ 2020
A.O.P. Tavel
(art. 322505)

Het intense boeket met rode bessen, kersenconfituur, snoepjes en witte peper belooft een explosie van fruit in de smaak. Die krijgt u ook, tot in de afdronk waar u ook lichte tannines ontdekt. Een uitstekende rosé voor op de barbecuetafel, maar ook lekker bij pasta met vis, vlees of groenten.

Ik ontdek ook:


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig t.e.m. 2/6/2021, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op