Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Ronde van Spanje

Als één van de grote drie in Europa heeft Spanje alles wat een wijnliefhebber maar kan wensen. Stijlvolle bubbels, monocépages van lokale druivensoorten, rode krachtpatsers met een lange rijping … Te veel om op te noemen, maar we deden toch een poging om een selectie te maken die u doet kennismaken met de diversiteit van de Spaanse wijncultuur.


De overgrootvader van Pere Ventura maakte de eerste Spaanse cava volgens de champagnemethode. U proeft dus een echt stukje geschiedenis.”

Een cava met klasse

Cava Mas Pere Gran Reserva
brut
(art. 481005)

Deze gran reserva rijpte maar liefst 30 maanden 'sur lattes'! Het stevige schuim en de fijne belletjes onthullen een boeket met toast, gekonfijt fruit, brioche en hazelnoten. De volle en frisse aanzet in de mond wordt aangevuld met florale toetsen, romige accenten, mandarijnzeste en gekonfijt citrusfruit. Het resultaat: een vineuze, karaktervolle smaak met een mooie lengte. Ontkurk hem als aperitief, of bij zeevruchten, gegrilde vis of zelfs gevogelte.


In Ribeiro is het de traditie om met lokale druivensoorten te werken. Bij deze rijke en frisse treixadura is dat niet anders.”

Met lokale druivensoort

Pazo do Mar ‘Expresión’ Treixadura 2020
D.O. Ribeiro - Spanje
(art. 322575)

Deze bleekgele treixadura opent de debatten met aroma’s van rijp geel fruit, bloemetjes en mineralen. Na een volle aanzet geniet u van een fruitig, rijp en toch fris midden met toetsen van kweepeer en een bittertje van witte pompelmoes. In de finale zit redelijk wat pit. Een ideaal aperitief of de geknipte begeleider van vis of pasta met vis, vlees, of groenten.


Deze tempranillo rust 12 maanden op eiken vaten, en daarna nog eens 12 maanden op de fles.”

Perfect op dronk

Eterno Crianza 2018
D.O. Ribera del Duero - Spanje
(art. 322552)

Aroma’s van zwart fruit, bosvruchten, pruim, munt, venkel en houtkruiden stuiven uit het glas. Het zwarte fruit en de kruiden keren terug en worden vergezeld van mooi rijpe tannines in de smaak. Deze donkerrode tempranillo doet het goed bij rood vlees, stoofpotjes, barbecue en verschillende soorten kaas.


Dit domein staat aan de top van de D.O. Navarra. Letterlijk door zijn wijngaarden op grote hoogte, en figuurlijk door de kwaliteit.”

Krachtige en frisse chardonnay

Pago de Cirsus Chardonnay 2019
D.O. Ribeiro - Spanje
(art. 322185)

Na de heldere gele kleur ruikt u verfijnde aroma’s van citrusfruit, Frans brood en groene kruiden, en een lichte zweem van verse boter. In de krachtige, fijne en frisse smaak keert het citrusfruit terug in de vorm van mooie zuren. Geniet verder van wit fruit, mooi verweven kruiden en een lange finale. Ideaal bij vis, zeevruchten, vegetarische schotels, harde oude kazen of geiten- of schapenkaas.

Ik ontdek ook:


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig t.e.m. 2/6/2021, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op