Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Op verkenning in Europa

In de Europese wijncultuur valt er heel wat te verkennen. En niet alleen in de bekende wijnlanden. Ook landen als Georgië, Griekenland en Portugal bieden eigenzinnige wijnen. En u kan een tipje van de sluier oplichten dankzij deze selectie met Rode Prijzen.


In de regio Kakheti rijpen de wijnen nog volgens de eeuwenoude methode, in grote amforen of ‘kvevri’.”

Eeuwenoude traditie

Gurashvili’s Family Vineyards Saperavi 2018
Georgië
(art. 470013)

De diepe inktzwarte kleur leidt een boeket in met gekookt zwart fruit, wilde kers, koffie en een streepje houtkruiden (peper). Een vlezige aanzet gaat over in een sappig midden met rijp rood en zwart fruit. In de krachtige finale ontdekt u korrelige tannines. Karaffeer deze wijn 2 uur voor u hem drinkt bij rood vlees op de barbecue.


Het huis Lafazanis gaat voluit voor een nieuwe stijl, met vooral inheemse druivensoorten.”

Nieuwe Griekse stijl

Lafazanis ‘Geometria’ Agiorgitiko 2019
P.G.I. Peloponnese - Griekenland
(art. 322620)

De robijnrode kleur met paarse schittering is de voorbode van een boeket met veel rood fruit en een lichte exotische toets. Daarna wordt u getrakteerd op een zachte en evenwichtige smaak met kers, pruim en een peperige finale. Een toegankelijke wijn die mooi op dronk is. Heerlijk bij gevogelte, kalfsvlees en – nu we toch in Griekenland zijn – moussaka!


Dankzij de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven optimaal in de wijngaarden van dão.

Mineraal en zesty

Rodeio 2018
D.O. Dão - Portugal
(art. 322998)

Deze toegankelijke dão doet het uitstekend bij pasta met vis, vegetarische gerechten en blauwe kazen. Waarom? Dankzij zijn boeket met mineralen, citrusfruit en wit fruit. En zijn sappige en levendige smaak, fruitige en ronde karakter en frisheid (zeste).

Ik ontdek ook:


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig t.e.m. 2/6/2021, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op