Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Dry Creek Vineyard: dé zinfandel-specialist

Bij familiedomein Dry Creek Vineyard (Sonoma County) gaan ambitie en nederigheid hand in hand, met één doel: wijnen maken die bewijzen dat zij dé zinfandel-specialist van de Verenigde Staten zijn.

Torenhoge ambitie

Onder het bewind van de tweede generatie, dochter Kim Stare en haar echtgenoot Don Wallace, groeide het domein in de loop van de jaren 90 en 2000 uit tot de zinfandel-specialist van de States.

Een van de belangrijkste verwezenlijkingen is de opbouw van de wijngaard ‘Heritage Vines’, van 1982 tot 1997. David en Don bouwden de wijngaard op met stekjes van zinfandel-wijnstokken die dateerden van voor de drooglegging (in de jaren 20 was alcohol verboden in de VS).

Ze entten de stekjes op onderstammen die resistent zijn tegen druifluis. Een exploot dat zorgt voor wijnen die de mooie concentratie van zwart fruit en kruiden van de oude zinfandel weer nieuw leven inblazen.

Nederig en toegankelijk

De ‘Old Vine’ daarentegen is het resultaat van de aankoop van historische wijngaarden in Sonoma County, met wijnstokken tussen de 50 en 100 jaar oud. De wijn is nog wat complexer dankzij een klein percentage petite sirah.

Al die ambitie kan tot arrogantie leiden, maar dat was niet de ervaring van aankoper Patrick: “Toen ik het domein in 2018 een bezoekje bracht, werd ik meteen uitgenodigd aan de lange familietafel. Don en Kim zijn zo nederig en toegankelijk.” Het zijn kwaliteiten die ook doorschemeren in de wijnen. Waar wacht u nog op?


Evenwichtig en rijp

Dry Creek Vineyard Old Vine Zinfandel 2017
A.V.A. Sonoma County - Verenigde Staten
(art. 392806)

Achter de inktzwarte kleur met kersenrode rand schuilt een heerlijke neus van pruimenmarmelade, kersenlikeur en versnipperd hout. Daarna heeft deze zinfandel een sappige, vlezige en diepe smaak, rijpe en volle tannines en een lange finale in petto.


Kracht en zachte fruitigheid

Dry Creek Vineyard Heritage Vines Zinfandel 2018
A.V.A. Sonoma County - Verenigde Staten
(art. 392812)

De jonge, diepe en felle kersenrode kleur is de aanloop naar een boeket met vers rood fruit, kruiden en zachte houttoetsen. De smaak is sappig, krachtig en goed gestructureerd, met toetsen van kersengelei, braam, kaneel en kruiden van de houtrijping (vanille, chocolade). Mooie lengte ook!

Ik ontdek ook:


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig t.e.m. 2/6/2021, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op