Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Elegantie uit Bourgogne en Beaujolais

Wie op zoek is naar elegantie en fruit in zijn wijnen, moet ze in Bourgogne of Beaujolais gaan zoeken. De regio’s zijn als moeder en dochter. Ze tonen veel gelijkenissen, maar hebben toch ook een eigen karakter. Daarom wordt Beaujolais, dat geografisch bij Bourgogne hoort, als een aparte wijnstreek beschouwd.

Ontdek zelf de gelijkenissen en verschillen met de drie vertegenwoordigers die we voor u hebben klaarstaan. Profiteer ook van hun aantrekkelijke Rode Prijs.


Nee, dit is geen bourgogne! We zouden nochtans zweren dat deze beaujolais een pinot noir is, met zijn elegantie en zijn nadruk op kersen.”

Subtiel en fruitig

Château de Chénas Exception ‘Les Grands Fers’ 2018
A.O.P. Fleurie
(art. 322205)

Het boeket doet denken aan een pinot noir, met de toetsen van kers, kersenpit en rijpe kriek. In de smaak krijgt u opnieuw dat pinot-gevoel, deze keer door de subtiele en fijne fruitsmaak, de lichte en fijne kruidige toets, de zachte toets van likeur en de smeuïge finale. Een aanrader bij gevogelte.


Het terroir bevat meer klei dan gemiddeld in Mercurey, en levert mooi rijpe, wat ronde en goed gestructureerde wijnen op.”

Mooi gestructureerd

Mercurey 1er Cru A.O.P. ‘En Sazenay’ 2017
Domaine de Suremain
(art. 470255)

Het boeket van deze intens paarsrode pinot noir verleidt met veel zwart fruit, rood fruit (de typische kers) en nobel hout. De gestructureerde en frisse smaak moet nog wat ontluiken, maar u proeft nu al het zwarte fruit, kirsch en een typische aardse toets. Schenk deze wijn uit bij bœuf bourguignon, coq au vin en kaas (époisses).


Denis Carré weet in de premier cru ‘Les Tuvilains’ de elegantie van Beaune en de kracht van Pommard perfect te combineren.”

Elegantie én kracht

Beaune 1er Cru A.O.P. ‘Les Tuvilains’ 2018
Domaine Denis Carré
(art. 322584)

Aroma’s van goed rijp klein rood fruit en nobel hout zetten de toon. In tegenstelling tot andere bourgognes uit 2018 is deze halfintens rode wijn mooi geconcentreerd. Het rode fruit en de stijlvolle stempel van het hout keren terug. U proeft ook mooie, jonge tannines. Ideaal bij rood vlees en konijn.

Ik ontdek ook:


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig t.e.m. 2/6/2021, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op