Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Chateaus bezoeken in Bordeaux

Als u geen chateaus in Bordeaux kan bezoeken, dan moeten de chateaus maar naar u komen. Onze selectie laat u kennismaken met de diversiteit van Bordeaux, aan beide kanten van de Gironde.


Thomas Jefferson nam Château Carbonnieux op in zijn wijnreis door Frankrijk in 1787, nog voor zijn Amerikaans presidentschap.”

Presidentiële aanrader

L’Enclos de Carbonnieux 2019
A.O.P. Pessac-Léognan
(art. 322001)

Het frisse karakter van deze bleekgele wijn uit zich in aroma's van citrusfruit (pompelmoes), rijp wit fruit, appel en subtiele groene kruiden. Het witte fruit en de appel keren terug na een nerveuze en frisse aanzet. Merk ook de grasachtige toets en het mooie evenwicht op. Perfect bij zeevruchten, gerookte vis of slaatjes.


Een moderne wijn die ook liefhebbers van klassieke bordeauxs zal charmeren.”

Moderne bordeaux

Château Joanin Bécot 2016
A.O.P. Castillon - Côtes de Bordeaux
(art. 470143)

Deze wijn pakt uit met een levendige, jonge kleur en een rijp en likoreus boeket van rood fruit, zoete kruiden en houttoetsen. In de charmante aanzet opnieuw fruit en likeur. Daarna een vlezig middenstuk met structuur en fijne, soepele tannines. Een genot bij lamsvlees, gevogelte en oude kazen.


Deze wijn van de Belgische Griet Van Malderen en haar Franse echtgenoot Hervé Laviale heeft alles wat u van een pomerol mag verwachten.”

Typische pomerol

Château Vieux Maillet 2016
A.O.P. Pomerol
(art. 392944)

Een intens rode pomerol met een heel mooi boeket van fruit, bosgeuren, hout en truffel. De houttoetsen en het fruit keren terug in de krachtige, evenwichtige en verfijnde smaak met een lange afdronk. Een uitstekende keuze bij rood vlees en stoofpotjes.


Deze wijn is na 3 jaar zo mooi geëvolueerd en nu al heerlijk als u hem even karaffeert.”

Mooie evolutie

Château Le Sartre 2016
A.O.P. Pessac-Léognan
(art. 322973)

De evolutie van deze wijn uit zich in een complex boeket met aroma's van gekonfijt en gedroogd fruit, hout, graniet, subtiele aardse toetsen en mineralen. Een aangename, volle aanzet met fruit en kruiden wordt gevolgd door lichte houttoetsen en goed rijpe, versmolten tannines. Probeer bij wit en rood vlees en stoofpotjes.

Ik ontdek ook:


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig t.e.m. 2/6/2021, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op