Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Clos Venturi: smaakvolle Corsicanen


Clos Venturi is een van de zeldzame wijngaarden in de bergen van Corsica. De Venturi kweken er maar liefst 17 druivensoorten, waaronder ook oude - bijna vergeten - soorten.

De wijngaard wordt al 35 jaar beheerd volgens de principes van de milieuvriendelijke en biodynamische teelt. De wijnen zijn momenteel in omschakeling naar bio. Vanaf de volgende oogst zijn ze officieel biologisch.


De wijnstokken van Clos Venturi zijn geplant op een bodem van schist en graniet, bedekt met zandsteen. De combinatie van dat unieke terroir met inheemse druivensoorten levert smaakvolle wijnen op.

100 % sciaccarello

Clos Venturi 2019
A.O.P. Vin de Corse

(art. 392369)

Intens roze kleur van bloedsinaasappel. Boeket met dominante toetsen van pompelmoes en peper. De smaak is rechtuit en fris met volume, mooie mineraliteit en een fruitige en lange finale. Ideaal bij gevogelte, kalfsvlees of (pasta met) vis, scampi's of langoustines.


Een licht strogele wijn die niet geklaard wordt, en maar licht gefilterd. De vermentino-druif zorgt voor een fris-fruitige wijn. Oordeel vooral zelf!

100 % vermentino

Clos Venturi 2019
A.O.P. Vin de Corse

(art. 392397)

Na een licht strogele kleur met groene schittering volgt een charmant en verfrissend boeket van wit fruit en witte bloemetjes. Mooie medley van wit fruit en citrusfruit in de mond, tot in de lange finale. Aanrader bij aperitiefhapjes, schaal- en schelpdieren, (pasta met) vis of schapen- en geitenkaas.

Ik ontdek ook:


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig t.e.m. 4/10/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op