Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De 'triple threat' van Bourgogne


Het succes van Bourgogne valt te verklaren door drie topproducten: verleidelijke crémants, stijlvolle chardonnays en elegante pinots noirs. Een 'triple threat' om u tegen te zeggen. Van elk zetten we er eentje in de kijker met een onweerstaanbare Rode Prijs.


Een gastronomische crémant voornamelijk gemaakt van pinot noir, aangevuld met chardonnay die zorgt voor elegantie en gamay voor een lichte en frivole toets.

Frisse en fruitige crémant

Crémant de Bourgogne A.O.P.
brut Albert Bichot

(art. 481051)

Een zalmroze kleur en een constante stroom van belletjes leidt een boeket van rood fruit in (aardbei, framboos), met een lichte kruidige toets. Frisse, levendige en heel fruitige smaak van het begin tot in de lange finale. Lekker bij desserten (sabayon met bosaardbeien, meringuetaart met pruimen), zuiderse of Aziatische gerechten.


Een wijn van een van de meest gerenommeerde terroirs voor witte wijnen in Santenay. Proef deze rijke en rijpe chardonnay en oordeel vooral zelf!

Chardonnay met pit

Santenay A.O.P. 'Le Bievaux' L'Air de Rien 2016
Domaine Olivier

(art. 470295)

Halfintense en schitterende goudgele kleur. Verfijnd en complex in de neus, met veel diepgang en nobele houttoetsen. In de mond mineralen die zorgen voor pit, accenten van gekonfijte citroen en een lange afdronk. Ideaal bij aperitiefhapjes, (pasta met) vis, zeevruchten of geiten- en schapenkaas.


Pascal Prunier brengt het grootste deel van zijn tijd door in de wijngaard en werkt er met respect voor het terroir. Dat proeft u in deze elegante pinot noir!

Elegante pinot noir

Beaune A.O.P. 2017
Domaine Prunier

(art. 322787)

Vrij intens rode kleur en daarna frisse en diepe aroma's met vooral rood fruit en kirsch. Die aroma's keren terug in de elegante smaak, aangevuld met toetsen van kers en heel fijn hout. Een uitstekende keuze bij rood vlees.

Ik ontdek ook:


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig t.e.m. 4/10/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op