Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Een unieke rode wijn ter ere van Luigi Arnulfo


1874, Piëmonte, ten zuiden van Turijn: Luigi Arnulfo, visionair met een passie voor wijn én schrijven, richt wijndomein Costa di Bussia op. Met een hoofd vol innovatieve ideeën om wijn te maken en blind vertrouwen in de 11 hectare wijngaarden van zijn domein… en terecht!


Vierkante flessen
Het was in 1890 dat voor het eerst een lading barolo's naar Californië verscheept werd. Ook voor het eerst werd er aan marketing gedaan: Arnulfo schreef een begeleidende brief bij zijn levering en vermeldde op het etiket zowel de plaatsnaam (Bussia) als de vintage. Dat is het enige oogstjaar van de druiven waarvan de wijn gemaakt is.

De wijn zat bovendien niet in typische wijnkisten, wel in een vierkante fles met een inhoud van ongeveer 1 gallon (zo'n 3,8 L). Zo optimaliseerden ze het transport.

Stevig rood
Ondertussen staat de familie Sartirano aan het hoofd van Costa di Bussia - Tenuta Arnulfo. Ze zijn al vier generaties lang actief in Piëmonte en bezitten nog een tweede domein: San Silvestro. De familie maakte deze unieke barolo ter nagedachtenis aan Luigi Arnulfo in heel beperkte oplage en in jerobeam-formaat (3 L). Een stevige rode wijn, gemaakt van 100 % nebbiolo.

Exclusief voor u
We hebben van de 2015 vintage 60 flessen kunnen bemachtigen, die voor u klaarliggen in onze Klassewijnenkelder. Op is op, dus snel zijn is de boodschap. Ziet u een fles van 3 L niet zitten, maar wil u wel graag proeven? We hebben ook exclusieve flessen van 75 cl in stock.

Barolo D.O.C.G. 'Luigi Arnulfo' 2015
Costa di Bussia Tenuta Arnulfo
Piemonte - Italië

(art. 392162)

Deze dakpannenrode barolo van Tenuta Arnulfo heeft een boeket vol rijp rood fruit, tabak en truffel. Die keren alle drie terug in de intense mond, die aangevuld is met een beetje balsem en fluwelige tannines. De volle wijn past perfect bij rood vlees en harde oude kazen.

Ik ontdek ook:


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig t.e.m. 4/10/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op