Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De veelzijdigheid van Bordeaux


Met deze selectie wijnen wil aankoper Eric aantonen dat de veelzijdigheid van Bordeaux geen grenzen kent. Smaakvol en fijn, modern, evenwichtig, vlezig en verleidelijk … U leest het: voor elk wat wils! En dat in verschillende prijsklassen.


De wijngaard met een bodem van schelpenzand, veelkleurige klei en reebruin zand wordt zorgvuldig onderhouden, en dat proeft u in deze wijn die de typische troeven van zijn terroir magistraal vertegenwoordigt.

Smaakvol en fijn

Clos Marsalette 2016
A.O.P. Pessac-Léognan

(art. 392981)

Een intense rode kleur met de eerste tekenen van evolutie. Fijne aroma's van rijp rood fruit, fijne tabak, truffel en kruiden. Een ronde en volle smaak met opnieuw veel fruit, fijne tabak en kruiden. Immens lekker bij stoofpotjes, rood vlees en kaasschotels.


Een charmante, moderne wijn die ook liefhebbers van klassieke bordeauxs zal bekoren met zijn fruitigheid, likeurige accenten en verfijnde concentratie.

Moderne bordeaux

Château Joanin Bécot 2016
A.O.P. Castillon - Côtes de Bordeaux

(art. 470143)

De levendige en blinkende, jonge rode kleur is de voorbode van aroma's van rijp en likeurig rood fruit die terugkeren in de aanzet. Vlezig vervolg met fijne en soepele tannines en een lange afdronk. Warm aanbevolen bij lamsvlees, wit vlees, gevogelte, pluimwild, oude kazen en comté.


Een outsider in de appellatie Pessac-Léognan, want ondanks een lagere prijs kan deze Château Baret zich toch meten met de grote namen in de regio. Geniet van zijn charmante boeket en verleidelijke smaak.

Charmante prijs-plezierverhouding

Château Baret 2018
A.O.P. Pessac-Léognan

(art. 322826)

Bleekgele kleur met groene schittering. Frisse aroma's van buxus, munt en vanille. Verleidelijke smaak met een frisse aanzet met citrusfruit, tot slot een subtiele houttoets en opnieuw munt. Een uitstekende keuze bij koude visgerechten, gerookte vis, pasta met vis en groenten.


Deze kruidige, fruitige en frisse cru bourgeois is nu al een grote wijn, en dat zal zeker nog enkele jaren zo zijn!

Evenwichtige médoc

Château Lilian Ladouys 2016 Cru Bourgeois
A.O.P. Saint-Estèphe

(art. 392946)

Zowel in de neus als in de mond likeurige toetsen van rijp fruit, in het boeket vergezeld van hout en een beetje grafiet. Lange frisse afdronk met toetsen van mokka en hout. Een mooie match met rund- en schapenvlees en pluim- en pelswild (hertenkalf).


De wijngaarden van Château Carignan liggen op hellingen aan de oevers van de Garonne, waar ze van een gematigd klimaat genieten. Het resultaat? Geconcentreerde en bijzonder aangename wijnen.

Vlezig en verleidelijk

Château Carignan 2016
A.O.P. Cadillac - Côtes de Bordeaux

(art. 392307)

De evoluerende rode kleur kondigt bijna likoreuze aroma's aan, met heel rijp fruit en pioenroos. Aangename, heel fruitige, rijpe en vlezige smaak. Past heerlijk bij rood vlees (gebraad, stoofschotels).


Onder leiding van de Belg Justin Onclin verbeterde de kwaliteit van Château Prieuré-Lichine eind jaren '90 voelbaar. Dat merkt u nog steeds in deze fruitige margaux met fijne houttoetsen.

Zachte en volle margaux

Château Prieuré-Lichine 2016 Grand Cru Classé
A.O.P. Margaux

(art. 470167)

Fruitige aanzet in de neus, die verder complex en aantrekkelijk is. In de mond opnieuw zwart fruit (bosbes, cassis), mooie zuren die voor frisheid zorgen en vanille tot in de lange finale. Een topper bij rood vlees, pluimwild, klein pelswild.

Ik ontdek ook:


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig t.e.m. 4/10/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op