Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Witte top-bourgognes

Binnenkort komt onze nieuwe cataloog uit, en om je al een beetje warm te maken hebben we 4 grote witte bourgognes in promo gezet. Een korting tot 15 % is al verrekend in de prijzen.


Chablis Grand Cru A.O.P. 'Moutonne' 2019
Domaine Long-Depaquit - Albert Bichot
(art. 392447)

Het perceel La Moutonne ligt beschut in een natuurlijk amfitheater. De vorm en de ligging zijn ideaal om veel natuurlijk licht op te vangen. De schitterende, goudgele kleur van de wijn is daar de getuige van. Het diepe boeket heeft veel mineraliteit in petto, aangevuld met een frisse plantaardige toets, citroen en witte peper. De smaak is nog wat gesloten, maar het potentieel is er: zijdezachte en zoete aanzet, daarna meer kracht en toetsen van perzik en honing. In de finale ontdek je opnieuw mineraliteit. Heel geschikt bij vis en zeevruchten.

 

Meursault A.O.P. 2019
Domaine du Pavillon - Albert Bichot
(art. 392401)

Als de geruchten kloppen, heb je met deze fles een stukje wijngeschiedenis in handen. De oorspronkelijke eigenaar van Domaine du Pavillon zou de familie Vergnette de Lamotte zijn. Alfred de Vergnette de Lamotte droeg in de 19de eeuw bij aan vooruitgangen op vlak van wijnbewaring. En mocht het een fabeltje zijn, dan heb je nog altijd een heerlijke wijn in huis gehaald. Rond en warm en tegelijk ook fris, met minerale spanning, sterk aanwezig hout, wat geroosterd brood en een heel lange finale met geel fruit en oranjebloesem. Een must bij vis.

 

Meursault 1er Cru A.O.P. 'Les Charmes' 2019
Domaine du Pavillon - Albert Bichot
(art. 392465)

De fonkelende gouden kleur komt helemaal overeen met het boeket: rijk en rijp, met toetsen van oranjebloesem, kumquat en wat toast. In de mond flink wat concentratie, kracht en frisheid. Je merkt opnieuw oranjebloesem op, aangevuld met een vette toets en mineraliteit op de achtergrond. Ook de knappe houttoets mag er zijn. Serveer fris bij schaal- en schelpdieren, (pasta met) vis, harde kazen of schapen- en geitenkazen.

 

Corton-Charlemagne Grand Cru A.O.P. 2019
Domaine du Pavillon - Albert Bichot
(art. 392598)

Een diep en krachtig boeket zet de toon bij deze gouden chardonnay: je ruikt typische witte bloemetjes, toast en een mooie houttoets (vanille). De smaak is geconcentreerd, krachtig, fris en verfijnd. De witte bloemetjes keren terug en worden aangevuld met wit en geel fruit. De lange finale zet nog eens extra in de verf dat je met een grote wijn te maken hebt. Past bij schaal- en schelpdieren, pasta met vis, gevogelte, harde kazen of schapen- en geitenkazen.

 

Sorteer op