Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Onze favoriet van de maand: Château Barthès in Bandol

Elke maand een andere wijn ontdekken? Vertrouw op de unanieme keuze van het wijnteam van Colruyt. Onze specialisten geven je in deze rubriek graag een woordje uitleg over hun favoriete wijn van september.

We konden deze maand geen betere keuze maken dan Château Barthès uit Bandol. Ideaal om na te genieten van de Provençaalse zomer die veel Belgen tijdens de grote vakantie hebben opgezocht.

De Provence staat natuurlijk vooral bekend voor uitstekende rosés. Maar Château Barthès, een roséspecialist, maakt ook witte en rode wijnen die een ommetje waard zijn.

Bij de rode wijnen zorgt het percentage mourvèdre voor het typische karakter. Voor wit vervult de clairette-druif vaak die rol.

Aarzel dus niet en verleng het vakantiegevoel met deze geknipte vertegenwoordigers van de Provence-wijnen. Santé!


Château Barthès 2020
A.O.P. Bandol
(art. 322548)

Dit is een intens fruitige en elegante wijn gemaakt met druivensoorten uit de streek, waaronder clairette en ugni blanc. Geniet eerst van de goudgele kleur, en daarna van het charmante boeket van witte bloemetjes, wit en geel fruit, gekonfijt citrusfruit en een vleugje mineraliteit. De smaak start zacht en romig en wint aan kracht en levendigheid in het middenstuk. Mooie lengte ook! Lekker bij het aperitief, maar ook vis en zeevruchten of zelfs veggie.

 

Château Barthès 2019
A.O.P. Bandol
(art. 322607)

Op zoek naar een wijn voor een late barbecue die evengoed past bij de hartige stoofpotjes van het najaar? Deze rode bandol met 80 % mourvèdre is onze tip. De intens donkerrode kleur is de voorbode van een boeket met rijp fruit, zoete kruiden, zoethout en toetsen van eik. Na de krachtige aanzet keren het rijpe fruit en de kruiden terug. In de finale ontdek je een fijn streepje hout.

 

Sorteer op