Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Rosé van’t moment: verfijning uit Languedoc

Tijdens de mooie dagen ontdek je elke maand een nieuwe rosé uit ons Klassewijnen-assortiment. De rosés die we voorstellen hebben net dat tikkeltje extra dat onze wijnaankopers wist te overtuigen. Bij elke update ontdek je een nieuw domein, een nieuwe regio, een nieuwe druivensoort …

Voor de rosé van deze maand gaan we naar Languedoc, meer bepaald naar Château La Vernède. De kleine wijngaard ligt in het hart van de dennenbossen. Hij werd aangeplant in 2017 als het nieuwste project van Château La Négly. Vanaf de eerste oogsten gaf de diepe klei-kalkbodem de gewenste richting aan: een wijn naar het beeld van zijn terroir, met heel veel verfijning.

Dit is een heerlijke allround rosé. Om van te genieten onder de stralende zon, als aperitief of bij zomerse gerechten.


Château La Vernède 2021 BIO
A.O.P. Languedoc
(art. 322656)

Deze wijn heeft een lichtroze kleur en geurt naar bloemen en klein rood fruit (aalbes). Na een levendige en sappige aanzet is de smaak heel elegant en evenwichtig, met een mooi volume en een al even mooi zoetje. Accenten van citrus (roze pompelmoes) verfraaien de afdronk.

Lekker bij: aperitiefhapjes, sint-jakobsnoten, vis (zalmcarpaccio), gegrild gevogelte, pasta met vis, vlees of groenten, BBQ.

 

Sorteer op