Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Koopje onder € 10: klasse uit Navarra

In onze webshop vallen heel wat gouden zaakjes te doen. Zo vind je een aantal buitenkansjes onder de € 10. Een van die wijnen is onze enige vertegenwoordiger uit de Spaanse appellatie Navarra. Waarom die zo bijzonder is, vertellen we je hieronder.

Producent Pago de Cirsus heeft als doel om kwaliteit te halen uit één enkel terroir. Oprichter en eigenaar Iñaki Nuñez koos het terrein aan de rand van het dorp Ablitas in Navarra vanwege het glooiende landschap en de okerkleurige klei in de bodem.

Voeg daarbij het continentale klimaat en je hebt de optimale omstandigheden om wijn te maken. Om de kwaliteit te verbeteren, wordt de gemiddelde opbrengst per hectare opzettelijk verlaagd tot ver onder de limiet van de appellatie. Zo krijg je rijke en intense wijn.

De ‘Vendimia Seleccionada’ die we hier aan je voorstellen, is daar een prachtig voorbeeld van. Maar proef vooral zelf!


Pago de Cirsus Vendimia Seleccionada 2018
D.O. Navarra - Spanje
(art. 322121)

Deze intens rode wijn pakt uit met veel fruit, mineraliteit en kruiden in het boeket. De smaak start zacht, en gaat dan in crescendo richting een krachtig, intens en toch evenwichtig midden met rijp rood fruit. De lange finale is de kers op de taart.

 

Sorteer op