Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Nieuw: een verleidelijke en fruitige montpeyroux

Elke maand zetten we hier een gloednieuwe wijn in de kijker. Deze maand trakteren we je op een verleidelijke en fruitige montpeyroux. Profiteer van de actieprijs om hem nu te ontdekken.

We trekken naar Montpeyroux, in de Languedoc. De tijd lijkt er stil te staan. Het leven verloopt rustig, op het ritme van de mensen en de seizoenen. In een idyllische omgeving die gedomineerd wordt door de hoge toppen van Larzac. Het dorp is ideaal gelegen: op het kruispunt van wegen, tussen de zee en de bergen. Het ligt langs een hoofdweg, een overblijfsel van het pad van de muilezels die in een niet zo ver verleden oliën, zout en wijn naar de bergen brachten. Waarna ze terugkeerden met gezouten voedingswaren die ze aan de kust verkochten.

De wijngaard en de wijn

De kleine appellatie (iets meer dan 600 ha) strekt zich uit aan de voet van het Larzac-plateau. Er zijn 3 verschillende bodems:

  • Op grote hoogte is er een kalkbodem met keien.
  • Op de hellingen is er een klei-kalkbodem, ideaal voor een goede afwatering. De percelen zijn er verdeeld door lage muurtjes van droog gestapelde stenen.
  • Onder de oude terrassen van Larzac is een bodem die op de oude bedding van de Middellandse Zee ligt. De bodem is er rijk en geeft structuur aan een wijn.

Het is de combinatie van deze 3 bodems die de wijnen van de appellatie hun typische karakter geeft: overwegend rode wijnen, rijk en robuust, met kruidige tonen van zwarte peper.

De Clos du Lucquier die we hier serveren is afkomstig van een klei-kalkbodem. Het is een blend van syrah, grenache en mourvèdre.


Clos du Lucquier 2019
A.O.P. Montpeyroux
(art. 322601)

Achter de donkerpaarse kleur schuilt een boeket met aroma's van rood fruit en zoethout, aangevuld met een vleugje kruiden en mokka. In de mond is de aanzet rond en vol. Het rode fruit komt terug, vergezeld van een kleine florale toets en zoete kruiden. In de afdronk word je getrakteerd op een mooie hint van mokka.

Lekker bij: lam, stoofpotjes en pasta met vlees.

 

Sorteer op

Clos du Lucquier Montpeyroux 2019 75 cl
  • Nieuw

Clos du Lucquier Montpeyroux 2019 75 cl

A.O.P. Montpeyroux

karton van 6 flessen

  • Land: Frankrijk
  • Druiven: syrah, grenache, cinsault
  • Schenktemperatuur: net onder kamertemperatuur serveren (16 à 18 °C)

/flesLaagste prijs laatste 30d: € 

fles(sen)