Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Wijnhuis Ruggeri was een van de pioniers van prosecco in de jaren 1950. Vandaag zet de kleindochter van stichter Giustino, Isabella, de familietraditie verder. En streeft ook zij naar uitmuntende prosecco’s met finesse en complexiteit. Hoe bereikt ze dat? Ze geeft haar schuimwijnen de tijd, zoals een extra rustperiode op fijn bezinksel (sur lie). Wij zijn er trots op dat we 2 van haar juweeltjes in ons assortiment hebben!

Het kroonjuweel

Dat is hun prosecco uit Cartizze, het hart van de appellatie D.O.C.G. Valdobbiadene. De piepkleine wijngaard van 106 hectare ligt in een adembenemend natuurlijk decor. Het is er zo steil dat de oogst een heroïsche onderneming is. Maar het resultaat is er: de druiven zorgen voor een uitzonderlijke aromatische rijkdom in deze prosecco.

Tre Bicchieri!

Dat is de ultieme onderscheiding voor de prosecco Giustino B. van Ruggeri. Elk jaar beloont de Italiaanse wijngids Gambero Rosso het harde werk van wijnmakers die grote wijnen maken. Voor de 33ste editie hebben meer dan 60 deskundigen zo’n 22.000 wijnen geproefd. Ze hebben ‘Un Bicchiere’ toegekend aan goede wijnen, ’Due Bicchieri’ aan heel goede wijnen en ‘Tre Bicchieri’ aan wijnen die in hun categorie boven de rest uitsteken. Maar 457 wijnen, of 2 % van de selectie, kregen die titel. Onder hen de Giustino B.

Een uitzonderlijke cuvée

Valdobbiadene D.O.C.G.
Prosecco Superiore ‘Giustino B.’

extra dry
Ruggeri
(art. 481053)

De lichtgele kleur en de mooie mousse van deze prosecco zijn de voorbode van een heel aromatisch en fruitig boeket van grote klasse. Je ruikt gekonfijte citroen, marsepein en sinaaszeste. Uitstekende aanzet in de mond, daarna breed, smaakvol, verfijnd en heel fris, met citroen en appel, een floraal kantje en een lange finale.


Een pareltje

Valdobbiadene di Cartizze D.O.C.G.
Prosecco Superiore ‘Cartizze’

brut
Ruggeri
(art. 481062)

Achter de fijne belletjes en de lichtgele kleur zit een diep boeket met fijne en elegante aroma’s zoals citroen en bloemetjes. In de aangename en complexe smaak zit citroen van begin tot eind, en veel variatie (florale toets, amandel, toast, oranjebloesem en marsepein). Een uitstekende prosecco!

 

Sorteer op