Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Het is niet altijd eenvoudig om te kiezen uit het uitgebreide assortiment van de webshop Klassewijnen. Onze aankopers helpen je graag een handje door hun laatste ontdekkingen aan je voor te stellen. Davy neemt een fluwelige montepulciano mee uit Abruzzo. Johan trakteert je op een frisse witte wijn van de rolle-druif. Profiteer van hun uitstekende prijs-plezierverhouding én van de Rode Prijs.

aankoper Davy

De nummer 1

van Davy

Houtig & fluwelig

Montepulciano d’Abruzzo D.O.C.
‘Jorio’ 2018

Umani Ronchi
Abruzzo - Italië
(art. 470364)

Een 100 % montepulciano met een diepe robijnrode kleur en een uitgesproken boeket van kersen, beetje pruim, vanille en hout. Daarna droom je helemaal weg bij de fluwelige smaak van zwarte kersen, pure chocolade, een balsemtoets, hout en soepele tannines. Geniet ervan bij pasta met vlees.

" Deze Jorio werd gemaakt om het grote potentieel van montepulciano in het terroir van Abruzzo aan te tonen. Top!


aankoper Johan

De nummer 1

van Johan

Frisheid troef

O. et H. Bour ‘L’Instant Égoïste’ 2020
I.G.P. Méditerranée
(art. 470486)

Dit is een I.G.P. van 100 % vermentino, die in Frankrijk ook wel ‘rolle’ wordt genoemd. De druif is vooral populair in Italië en de Rhône. Wijnmaker Henri Bour is milieubewust en deze ‘L’instant Égoïste’ is gemaakt op biodynamische wijze. Resultaat: een mooie expressie van het terroir in het pallet. Met een evenwichtig boeket van citrus- en tropisch fruit (ananas). En een fruitige smaak met mooie zuren, florale tonen en een kruidige finale.

" Deze 100 % rolle (vermentino in Italië) is een mooie ambassadeur van het mediterrane terroir.

 

Sorteer op