Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Een verjaardagsfeestje gepland? Of bereid je een tuinfeest voor? Met deze witte wijnen zal je scoren bij je gasten. Ze komen alle 4 uit Frankrijk, maar zijn alle 4 gemaakt met verschillende druiven. Ga je voor een chardonnay, een sauvignon blanc of een gewurztraminer? Misschien kies je wel voor de assemblage …

Kruidig & complex

Gewurztraminer ‘Spiegel’ 2016
A.O.P. Alsace Grand Cru
Domaine Dirler-Cadé
(art. 322142)

Domaine Dirler-Cadé maakt alleen biodynamische wijnen. Zo maken ze zelf hun compost, samen met Vignes Vivantes, een organisatie die gespecialiseerd is in duurzame bodembewerking van wijngaarden in de Elzas. Deze gewurztraminer trakteert je op aroma’s van kruiden, rozenwater, perzik en mandarijn. Daarna een rijke, complexe, frisse en levendige smaak met een lange finale. Schenk bij vegetarische gerechten, desserten of een kaasplank.

" Domaine Dirler-Cadé maakt alleen biodynamische wijnen. Zo maken ze zelf hun compost.


Gulle witte corbières

Domaine Le Champ des Murailles
‘Via Nostra’ 2019

A.O.P. Corbières
(art. 322081)

Pierre Bories zit met zijn 2 domeinen al enkele jaren in een overgangsfase naar bio. Dat doet hij zonder haast, perceel per perceel. Zo geeft hij de tijd aan de bodem die nodig is voor zo'n omschakeling. Wat valt op bij deze corbières? De aroma’s van witte bloemen, abrikoos en honing. En de volle en fruitige smaak met de boeiende finale met kruiden van de houtrijping. Gaat hand in hand met kalf, gevogelte, vis en blauwe kazen.

" De wijnen van Pierre Bories bevatten heel weinig sulfieten, om ze zo puur en natuurlijk mogelijk te houden.


Rijp & evenwichtig

Pouilly-Fumé A.O.P.
Domaine Bouchié-Chatellier
‘Les Rochailles Silex’ 2020

(art. 392561)

Jaar na jaar slaagt Arnaud Bouchié erin om een heel elegante pouilly-fumé te maken. De unieke bodem met klei en vuursteen van Saint-Andelain zorgde in 2020 voor een wijn met een mooi fris boeket met een licht gerookte toets. De rijpe en heel evenwichtige smaak zit vol fruit en heeft een mooie lengte. Een aanrader bij zeevruchten en pasta met vis.

" Het bewijs dat de combinatie van een uitzonderlijk terroir en een getalenteerde wijnmaker altijd vonken geeft.


Fruitige verleider

Mâcon-Loché A.O.P.
‘Les Longues Terres’ 2018

Domaine Marcel Couturier
(art. 392122)

In de loop van de tijd is het domein Marcel Couturier een vaste waarde geworden in de Mâconnais. De proef op de som is deze fruitige chardonnay met een vleugje hout. In het verleidelijke boeket herken je rijp geel fruit, kruiden en een verfijnde houttoets. De smaak verleidt je met goed rijpe perzik en abrikoos, een botertoets en een vleugje hout (vanille). Genieten bij pasta, vis en jonge harde kazen.

" Het domein Marcel Couturier is een vaste waarde in de Mâconnais.

 

Sorteer op