Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

In het barbecueseizoen mogen ze niet ontbreken: roséwijnen. We hebben er 2 voor u geselecteerd met een verschillend karakter. Welke kies je? Een fruitmandje uit Tavel of een meer gastronomisch exemplaar uit Languedoc?

Fruitbommetje

Château La Genestière
‘Cuvée Raphaël’ 2021

A.O.P. Tavel
(art. 392683)

Na de intens roze, bijna rode kleur volgt een al even intens boeket met rood fruit, kersenconfituur, snoep met viooltjes en witte peper. De aanzet in de mond is direct, daarna een explosie van fruit en een lange finale met lichte tannines. Een topper bij de BBQ, maar ook lekker bij alle soorten pasta.

" In de appellatie Tavel maken ze niets anders dan rosé, en niet van de minste. Tavel wordt ook wel de 'koning der rosés' genoemd.


Gastronomische rosé

Domaine Le Champ des Murailles
‘Camin Nostre’ 2021

A.O.P. Languedoc
(art. 392939)

Dit prachtige biodomein bevindt zich op het terroir van Boutenac (Corbières). Eigenaar Pierre doopte zijn klassieke rosé om tot 'Camin Nostre'. Met druiven van oude carignan-, grenache- en syrah-wijnstokken maakte hij een wijn die tegelijk gul én fris is. Met toetsen van fruit en bloemetjes, en een frisse finale met een pepertje. Een gastronomische rosé die lekker is bij aperitiefhapjes, tapas, pasta met groenten, veggie en barbecue.

" De oude wijnstokken van carignan, grenache en cinsault leveren een gulle en frisse rosé.

 

Sorteer op