Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Bordeaux is nog altijd een van de bekendste wijnstreken ter wereld. Het gebied wordt ingedeeld in de linkeroever en de rechteroever. Het belangrijkste verschil tussen de 2 gebieden: de druivenrassen. Aan de rechteroever is dat vooral merlot en aan de linkerkant vooral cabernet sauvignon. Klaar voor de strijd? In de linkerhoek vind je een margaux en een haut-médoc. In de rechterhoek een fronsac en een pomerol. De winnaar van het duel? Dat ben jij, want je profiteert van verleidelijke Rode Prijzen.


Linkeroever

Grote onderscheiding

Château Lamothe-Bergeron 2019
Cru Bourgeois Supérieur
A.O.P. Haut-Médoc
(art. 470036)

De donkere kersenrode kleur leidt een boeket in met rood fruit, een beetje tabak, gerookte toetsen en verfijnd hout. Daarna geniet je van een sappige en stevige smaak met rood fruit (krieken), mooi jonge tannines en een fijne houttoets. Een goede partner van rood vlees (lam), wit vlees, gebraad en eendenborst.

" Château Lamote-Bergeron ligt tussen Margaux en Saint-Julien, en deze cru bourgeois is met zijn fruitige klasse dan ook een compromis tussen beide appellaties.


Karaktervolle margaux

Château d’Arsac 2019
Cru Bourgeois Exceptionnel
A.O.P. Margaux
(art. 392296)

Je ruikt aroma’s van (hout)kruiden en bloemetjes. In de mond trakteert de wijn je na een pittige aanzet met jonge tannines op een krachtig, fruitig en kruidig midden met kersenpit en blauw fruit. De finale is mooi lang. Tot eind 2023 karaffeer je de wijn het best een uurtje op voorhand. Serveer bij wit vlees met veenbessensaus (of ander rood fruit).

" Het stevige percentage cabernet sauvignon versterkt het karakter van deze cru bourgeois exceptionnel van de linkeroever.


Rechteroever

Krachtige merlot

Château Carlmagnus 2019
A.O.P. Fronsac
(art. 392852) - 75 cl
(art. 392853) - 37,5 cl

Deze fronsac heeft een diep kersenrode kleur met een zwarte schijn. Je ruikt kruidige houttoetsen en sappig, licht gekonfijt zwart fruit. In de mond een ongelofelijk sappige aanzet, mooi korrelige tannines door het hout, een goeie body, een kleine zoete toets en een mooie lengte. Past wonderwel bij rood vlees (rosbief, pepersteak).

" In de wijngaard van dit kleine domein (4,30 ha) groeit alleen maar merlot en de wijnstokken worden vertroeteld door de eigenaar.


Charmant & complex

Château de Sales 2018
A.O.P. Pomerol
(art. 392110)

De intens kersenrode kleur toont het begin van evolutie. In het boeket ontdek je een subtiele koffietoets, likoreus rood en zwart fruit en kruiden met een ondertoon van munt. De elegante aanzet met toetsen van kruiden en balsem wordt gevolgd door een krachtig en rond midden met nog jonge tannines. Tot eind 2023 een halfuurtje op voorhand karafferen.

" Deze pomerol is dé perfecte partner van wit vlees met champignons en roomsaus.

 

Sorteer op