Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Niets beter dan een zonnige barbecue met een rode wijn uit het zuiden van Frankrijk, Spanje of Italië. Hier schenken we 4 rode wijnen met een volle smaak, maar elk met hun eigen accenten. Gaat u voor een verfijnd of een intens boeket?

Vol & aromatisch

Domaine Chant des Loups
‘Les Lèbres’ 2019

A.O.P. Vacqueyras
(art. 392095)

De familie Aymard runt dit domein sinds 1989, met respect voor de fauna en flora. Marie Aymard trad een tijdje geleden in de voetsporen van haar vader. Marie laat de natuur haar gang gaan in de kelders. Zo fermenteert de wijn alleen met eigen gisten. Het resultaat is een verfijnd, fris en gastronomisch boeket met rijpe blauwe pruim, fijne kruiden en blonde tabak. En een aromatische, brede en soepele smaak. Een aanrader bij rood vlees en ragout op z’n Provençaals.

" Marie Aymard laat de natuur haar gang gaan in de kelders. Zo fermenteert de wijn alleen met eigen gisten.


Ode aan het terroir

Domaine Georges Bertrand 2017
A.O.P. Corbières
Gérard Bertrand
(art. 322720)

Georges Bertrand was een echte pionier in de appellatie Corbières en zorgde voor de ijzersterke reputatie van het domein. Toen hij in 1987 onverwacht overleed, trad Gérard in zijn voetsporen. En dat deed hij met verve, met oog voor kwaliteit en de expressie van het terroir, en met de wil om te vernieuwen. Deze corbières opent met een neus van garrigue en zoete kruiden, vanille en mooie fruit- en houttoetsen. In de volle, verleidelijke en levendige smaak zit fruit, zoethout en een frisse finale (munt). Past perfect bij een barbecue of een kaasplank.

" Georges Bertrand was een echte pionier in de appellatie Corbières en zorgde voor de ijzersterke reputatie van het domein.


Fruitig & wulps

Galena 2017
D.O. Priorat - Spanje
(art. 322739)

Deze wijn komt van de kleine appellatie Priorat, in het zuiden van Catalonië. In dat ruige, bijna woeste terroir, worden charmante wijnen gemaakt. Een opvallend contrast! Deze Galena verleidt met zijn aroma's van gedroogd fruit en een exotische likeurtoets. Serveer bij barbecue, konijn en stoofpotjes met vlees en groenten.

" Deze Catalaanse biowijn rijpte op hout (80 % op Franse eik en de resterende 20 % op Amerikaanse).


Krachtig & elegant

Aglianico del Taburno D.O.C.G. 2015
Fontanavecchia
Campania - Italië
(art. 322232)

De intens rode kleur van deze Zuid-Italiaanse wijn is de voorbode van een diep en intens boeket met geuren van fruitlikeur, tapenade van olijven en truffel. Gevolgd door een krachtige en vrij elegante smaak met veel karakter en een mooie aromatische complexiteit. Lekker bij rood vlees en pasta al ragù.

" Een wijn uit het zuiden van de laars, met een diep boeket en een aromatische complexiteit.

 

Sorteer op