Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De nummers 1 van onze aankopers


Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit het grote assortiment in onze webshop Klassewijnen. Daarom delen onze aankopers graag hun favoriete wijnen met u. Rohan neemt u mee naar Nieuw-Zeeland om een exotische sauvignon te proeven. En Eric, die selecteerde een saint-georges-saint-émilion met een complexiteit om u tegen te zeggen. Lekkers van beide uiteinden van de wereld dus.


De dynamische Dave Clouston beheert het domein Two Rivers. Hij volgde verschillende opleidingen over vinificatie, vooral in Corsica. Zijn missie? Elegante wijnen maken met flink wat karakter.

Sauvignon met een exotisch kantje

Two Rivers ‘Convergence’ Sauvignon Blanc 2019
Marlborough – Nieuw-Zeeland

(art. 322271)

In de neus vermengen exotische aroma’s van guave en passievrucht zich met toetsen van asperge en buxus en licht rokerige tonen. Het is de aanloop naar een frisse smaak met een lange finale. Deze sauvignon heeft een schitterende kleur tussen lichtgoud en bleek citroengeel, en begeleidt met verve allerlei gerechten: vis, gerookte zalm, schaal- en schelpdieren, gevogelte, vegetarische schotels en geiten- of schapenkaas.


Jean-Philippe Janoueix zet elk jaar al zijn kennis in om het niveau van de grands crus van Bordeaux te halen. Het resultaat is een grote wijn die de complexiteit van het fruit en het terroir perfect uitdrukt.

Bordeaux in evolutie

Château Cap St Georges 2016
A.O.P. Saint-Georges-Saint-Emilion

(art. 392879)

De intense kersenrode kleur toont tekenen van evolutie. U ruikt een boeket met gedroogd en gekonfijt fruit en lichtjes gerookt hout. Daarna volgt een intense, krachtige smaak met fruit (likeur) en rijpe tannines. De frisse zuren van het fruit zijn de rode draad. Winterbarbecue gepland? Zoek niet langer naar de geschikte wijn.

Ik ontdek ook:


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig t.e.m. 13/12/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op