Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De hond, de kat en de muis: een familiegeschiedenis


Er was eens … in een klein dorpje in Ribera del Duero: een oud stuk land, beplant met witte en blauwe druiven. De eigenaars plukten alle druiven en gebruikten ze om roséwijn van te maken.

Vandaag zet een nieuwe generatie, vertegenwoordigd door Asier en Rodrigo, kleinzonen van de originele eigenaars, de familietraditie van Bodegas Arrocal voort. En dat met respect voor de regio én de wijngaard.

Met veel liefde en zorg ontfermen ze zich over hun 49 ha land, beplant met tempranillo (45 ha), cabernet sauvignon (2 ha), merlot (1 ha) en de lokale witte druivensoort albillo (1 ha). Hun rode wijn, vooral gemaakt met tempranillo, bevat ook 5 % albillo. Een geslaagde assemblage, met een originele naam.

Familiedroom
‘Perro Gato Ratón’ (de hond, de kat en de muis) is een knipoog naar het familiegevoel dat voortleeft in de twee broers. Hun grootouders (de hond) plantten de wijnstokken en zagen ze groeien, hun ouders (de kat) zorgden voor de wijnstokken en gaven hun kennis door aan hun kinderen (de muis).

Zij blijven de droom van de hele familie omzetten in realiteit. Een cuvée die dus de drie generaties samenbrengt en de passie weerspiegelt die ze met elkaar gemeen hebben.


Arrocal ‘Perro Gato Ratón’ 2017
D.O. Ribera del Duero - Spanje

(art. 322010)

Wals even met deze kersenrode tempranillo en u ruikt een moderne en complexe wijn, met intens fruitige en kruidige toetsen. Na een zachte én krachtige aanzet volgt een middenstuk met zwart fruit (vooral pruim) en een mooi fruitige finale.

Ik ontdek ook:


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijs geldig t.e.m. 13/12/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op