Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Chardonnay-duel!


De basis van veel topchampagnes, een vaste waarde in Bourgogne … De reputatie van chardonnay staat in steen gebeiteld. De druif is populair over de hele wereld en kan verschillende bodems aan, wat heel diverse wijnen oplevert die u bij een waaier aan gerechten kan ontkurken. Deze twee exemplaren belichten elk een andere kant van de polyvalente druif.


Het ravijn waar de naam naar verwijst, ligt op 7 km van de Stille Oceaan. De zeebries verklaart het frisse karakter van deze elegante chardonnay.

Elegant en fris

Cono Sur Quebrada Alta Single Vineyard Block n°5 Chardonnay 2018
D.O. Valle de Casablanca – Chili

(art. 322112)

De bleekgele, bijna witte kleur onthult mooie florale aroma’s (linde, acacia). U ruikt ook wit fruit, papaja en licht kruidige accenten van het hout. De aanzet neigt sterk naar bloemetjes en citrusfruit, aangevuld met een subtiele zuiveltoets. Daarna krijgt u een ronde, frisse en krokante wijn met een evenwichtige finale. Past perfect bij kalfsvlees, gevogelte, vis, pasta met vis of groenten en zachte kazen.


Al sinds 1983 staat Pascal Prunier aan het roer van Domaine Prunier. En de passie voor de wijnbouw straalt er nog altijd vanaf. Het bewijs? Deze schitterende chardonnay.

Aromatisch en mineraal

Beaune A.O.P. ‘Clos Saint-Désiré’ 2017
Domaine Prunier

(art. 322803)

Deze schitterend lichtgele wijn opent de debatten met een frisse, heel verfijnde en aromatische neus. U ruikt munt, gekonfijte citroen en wijnperzik, aangevuld met een houttoets en een vleugje boter. De vettige, frisse smaak wordt gekenmerkt door wat menthol, mineralen en een toets van houtkruiden. Dit is een chardonnay die het best tot zijn recht komt bij gevogelte.

Ik ontdek ook:


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig t.e.m. 13/12/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op