Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Een flesje rood bij wild


Het wildseizoen gaat volop z’n gang. Mooie stukjes vlees met een uitgesproken smaak vragen om pittige begeleiders. Onze aankopers selecteerden deze 3 wijnen.


De Tenuta di Nozzole van de familie Folonari ligt in het hartje van de Chianti Classico. Deze elegante riserva rijpt er 16 à 18 maanden op Franse eik.

Hartverwarmend

Chianti Classico D.O.C.G. Riserva ‘La Forra’ 2016
Tenuta di Nozzole
Toscana – Italië

(art. 322024)

Aroma’s van rood fruit (fijne likeur) en licht kruidige tonen volgen op de heldere, robijnrode kleur. Beide elementen keren terug in de elegante smaak. Dit is een topper bij pluimwild.


Grenache en syrah zorgen voor karakter. Samen met de gastronomische stijl van Jean-Luc Colombo geeft dat een onweerstaanbaar resultaat.

Gastronomische Rhônewijn

Jean-Luc Colombo ‘Terroirs du Vent’ 2018
A.O.P. Vinsobres

(art. 322711)

De nog jonge, halfintense kersenrode kleur gaat een verleidelijk boeket vooraf. U ruikt kleine bloemetjes en gestoofd zwart fruit. De charmante aanzet met zwart fruit (likeur) maakt weg voor goed aanwezige tannines en een mooi evenwicht tussen zuur en bitter. Een must bij pluimwild en klein pelswild.


De familie Combe is aan haar 5de generatie toe. De combinatie van vakmanschap en topwijngaarden in Gigondas, dat moet u proeven.

5 generaties vakmanschap

Domaine La Fourmone ‘Le Fauquet’ 2017
A.O.P. Gigondas

(art. 322373)

De schitterende rode kleur is de voorbode van kruidige aroma’s, aangevuld met krieken. In de mond krijgt u een zachte aanzet met toetsen van kersen op alcohol, fluwelige tannines en een lange finale. Staat er pluimwild op het menu? U heeft uw wijn gevonden.

Ik ontdek ook:


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijs geldig t.e.m. 13/12/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op