Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Traditie op z’n best


In de Champagnestreek en in Sancerre speelt traditie een belangrijke rol om smaakvolle, authentieke en elegante wijnen te maken. Deze stijlvolle, frisse en verleidelijke champagne brut en deze ronde, frisse, verfijnde en fruitige sauvignon zijn prachtvoorbeelden.


Deze champagne is het resultaat van het traditiegetrouwe vakmanschap van François Pierson. De druiven komen van Louvois, een grand cru voor pinot noir. Grote klasse dus!

Op-en-top verfijnd

Champagne Pierson-Cuvelier ‘Tradition’
brut Grand Cru

(art. 481116)

De fijne en genereuze belletjes onthullen een boeket met framboos en cassis, aangevuld met een zweem van brioche. Na een krachtige en nerveuze aanzet volgt een middenstuk met citrusfruit en opnieuw een toets van brioche. In de finale proeft u wat zeste. Deze champagne ontkurkt u het best bij aperitiefhapjes, gerookte zalm of carpaccio van sint-jakobsnoten met olijfolie.


Deze wijn komt van verschillende percelen op het plateau van Chavignol, gelegen tegenover de heuvels van Monts Damnés. Raphaël Thomas maakt er een pure wijn die zijn terroir perfect weerspiegelt.

Raszuivere sauvignon

Sancerre A.O.P.
Paul Thomas ‘Tradition‘ 2019

(art. 392720)

De halfintense lichtgele kleur leidt een licht gerookt boeket van exotisch fruit in. Dat fruit keert terug in de ronde en sappige smaak. Daarna wordt u getrakteerd op een lange finale met minerale en subtiel gerookte toetsen. Serveer bij aperitiefhapjes, (pasta met) vis, zeevruchten (sint-jakobsnoten) en geiten- of schapenkaas.

Ik ontdek ook:


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig t.e.m. 13/12/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op