Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Elke maand stellen onze aankopers graag hun laatste ontdekkingen aan je voor. Deze keer ging Patrick naar de bakermat van de wijnbouw: Georgië. Hij kwam terug met een sappige saperavi. Liever wit? Proef dan zeker zijn complexe montravel en reserveer je favoriet nu, want hun prijzen zijn maar tijdelijk verlaagd.

aankoper Patrick

De nr. 1 in wit van Patrick

wijnaankoper Zuidwesten

Pigeonnier du Gouyat 2020
A.O.P. Montravel
(art. 470336)

Op de klei-kalkheuvels op de rechteroever van de Dordogne vinden we de wijngaarden van de familie Dubard. Hun Pigeonnier du Gouyat van sauvignon blanc speelt duidelijk met de verschillende facetten van citrusfruit. In het boeket ligt de nadruk op pompelmoes, aangevuld met citroenmelisse en een gesuikerde toets van cassis. In de brede, romige smaak krijg je opnieuw citrus met wat zeste die structuur geeft aan de finale. Een mooie combo met geiten- en schapenkazen, tajine met kip en citroen of (pasta met) vis.


aankoper Patrick

De nr. 1 in rood van Patrick

wijnaankoper Georgië

Gurashvili’s Family Vineyards Saperavi 2018
Kakheti - Georgië
(art. 470013)

Daar waar het ooit begon, passen ze zo’n 7.000 jaar later nog altijd de originele rijpingsmethode toe: wijnen uit Kakheti ouderen in grote amforen of ‘kvevri’. En dat is voor deze saperavi niet anders. In de neus krijg je zwartevruchtencompote, wilde kers, koffie en peper. De smaak is vlezig en sappig en mondt uit in een krachtige finale met jonge, korrelige tannines. De uitgelezen wijn voor bij (gegrild) rood vlees.


Sorteer op