Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Dat het Klassewijnen-gamma heel divers is, proef je hier nog maar eens. We zetten 4 uiteenlopende stijlen naast elkaar die je bij allerlei gerechten kan serveren.


Château La Garde 2018
A.O.P. Pessac-Léognan
(art. 470263)

De assemblage van sauvignon blanc met wat sémillon vormt hier een prachtig samenspel. Je krijgt een boeket met verfijnde vanilletoetsen, perzik, passievrucht, ananas en nobel hout. De smaak is sappig en fris met mooie zuren, een puntje krijt, wat buxus, limoen en citruszeste. Deze wijn is wel nog heel jong, dus laat gerust nog 2 à 3 jaar liggen. Toch al benieuwd? Proef hem dan bij gerookte zalm, sint-jakobsnoten, kreeft bellevue of een salade met geitenkaas.


Hardy’s ‘HRB’ Chardonnay 2016
Yarra Valley & Pemberton
Australië
(art. 392482)

Het boeket van deze charmante Australiër is fris en verleidelijk met aroma’s van hoeveboter, geflambeerde banaan, geroosterde ananas en een mooie houttoets. De smaak is sappig en rond met mooie zuren en de nadruk op zoete toetsen van hout. De finale verwent met toast en opnieuw wat boter. Proef bij (pasta met) vis, zeevruchten of oude harde kazen.


Château La Genestière 2019
A.O.P. Châteauneuf-du-Pape
(art. 322327)

Charmant en verfijnd, dat is deze châteauneuf. Het boeket is heel rijp met toetsen van kersenlikeur en zwoele specerijen, zoals peper, kaneel en ras el hanout. De levendige, harmonieuze aanzet kent een mooie kruidigheid aangevuld met toetsen van vijg en rijpe tannines. Fijn bij rood vlees of een kaasplank.


Domaine Brusset ‘Tradition Le Grand Montmirail’ 2020
A.O.P. Gigondas
(art. 392617)

Een levendige, kersenrode gigondas met een ingetogen boeket van kersenpit en -likeur, tijm, laurier en vanille. De levendige aanzet kondigt een vol, evenwichtig midden aan met soepele tannines. De finale onderscheidt zich dankzij de mooie zuren. 30 % van de wijn rijpte 12 maanden op vaten van 600 L om de wijn structuur te geven. Fijn in combinatie met stoofpotjes, konijn, pluim- en pelswild of kaasplank.


Sorteer op