Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

We brengen een bezoek aan 1 van de 10 cru’s van de Beaujolais: Juliénas. Een van de meer stevige stijlen uit de regio en uiteraard van de gamaydruif gemaakt. Meer fan van een Italiaans boeket? Houd dan halt in het land van Franciscus van Assisi, Umbrië, en proef een verrukkelijke sangiovese.


Laurent Perrachon ‘Roche Bleue’ 2019
A.O.P. Juliénas
(art. 470049)

Gamay van op blauwe schistbodems met klei en graniet. Een bijzonder terroir dat hier een rijk en evenwichtig boeket aflevert met fijn rood fruit, perzik, wat bloemetjes en kruiden. De brede, vlezige aanzet gaat over in een middenstuk met rood en zwart fruit, en toetsen van kreupelhout. In de lange, fruitige finale zijn de tannines mooi in evenwicht. Probeer eens bij kip in papillot.


Trasimeno D.O.C. ‘Glanio’ 2018
Madrevite
Umbria - Italië
(art. 322198)

Het domein maakt lustig gebruik van zijn ligging, op een boogscheut van Toscane. Het maakt er, uiteraard, sangiovese. De neus van rood fruit krijgt kruidig gezelschap van een puntje peper. De toegankelijke, speelse smaak herhaalt het rode fruit uit de neus. Je krijgt ook aroma’s van specerijen en wat kreupelhout. Lekker bij kruidige stoofpotjes met rood vlees of gegrilde kip.

Sorteer op