Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

GSM: 3 druiven op dezelfde golflengte

GSM? Wees gerust, we gaan het niet hebben over het Global System for Mobile communication. Je bent nog altijd in het wijnuniversum. GSM is niet meer dan een geheugensteuntje om de namen van 3 druivenrassen te onthouden. Samen zorgen de 3 druiven voor een blend die veel wijnbouwers over de hele wereld inspireert: grenache, syrah en mourvèdre.

De 3 druiven van de GSM-blend hebben een uitstekende band. Zo zijn ze heel complementair, waardoor wijnbouwers er heel interessante wijnen mee maken. De grenache zorgt voor rondheid en zachtheid. De syrah vult aan met frisse zuren en aromatische kracht. En de mourvèdre, die vaak in de minderheid is, geeft een aangename tanninestructuur en mooie wilde toetsen aan de wijn.

Het resultaat is een krachtige en complexe wijn, met een heel geslaagd evenwicht.

Wij stellen 4 wijnen voor die het resultaat zijn van deze mooie blend, op dit moment met een straffe actieprijs. Twijfel niet, dit is een buitenkans!


Richard Hamilton ‘Colton's’ G.S.M. 2019
McLaren Vale – Australië
(art. 392302)

De paarsrode kleur is vrij intens en is de voorbode van een neus met rijp fruit, fijne likeur en kruiden. Daarna volgt een ronde, zachte en heel plezierige smaak. Je proeft een subtiele zoetheid, levendige kruidentoetsen van de garrigue en een accent van viooltjes.

Lekker bij: lam, konijn, stoofpotjes en vegetarische gerechten.


S. Delafont 2017
A.O.P. La Clape
(art. 392043)

Achter de indringende rode kleur met paarse reflecties schuilt een diep en complex boeket. Vooral de syrah-invloed valt op: aroma’s van viooltjes, zwart fruit en fijne, Provençaalse kruiden. Na een soepele aanzet wint de smaak aan volume. De rondheid wordt aangevuld met frisheid. In de zijdezachte en karaktervolle finale ontdek je opnieuw kruiden.  

Lekker bij: rund, lam, BBQ en stoofpotjes.


Château La Genestière ‘Cuvée Raphaël’ 2019
A.O.P. Lirac
(art. 392898)

De wijn heeft een vrij donkere en ondoorzichtige kleur met een paarse rand. De neus is complex, met geuren van kruidig fruit op alcohol, gedroogde kruiden (laurier), viervruchtenconfituur, tapenade van zwarte olijven, hout en vanille, aangevuld met een vleugje kokos. In de mond is de aanzet krachtig, met de terugkeer van de kruiden. Daarna word je getrakteerd op een even mooie complexiteit als in de neus: rood fruit, zwarte olijven, rokerige tonen die gedragen worden door mooie zuren

Lekker bij: tajine met konijn en rozijnen.


Borie La Vitarèle ‘Les Terres Blanches’ 2018 BIO
A.O.P. Saint-Chinian
(art. 392488)

Een dieprode kleur met paarse accenten wordt gevolgd door een boeket met rood en wit fruit, en kruiden (witte peper). De smaak is heel fruitig en heeft een mooie structuur, omhuld met rijpe tannines. In de lange en elegante afdronk vind je nog een vleugje peper.

Lekker bij: rund, BBQ, konijn.

 

Sorteer op