Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Onze favoriet van de maand: Nieuw-Zeelander met 95 in Decanter

Elke maand een andere wijn ontdekken? Vertrouw op de unanieme keuze van het wijnteam van Colruyt. Onze specialisten geven je in deze rubriek graag een woordje uitleg over hun favoriete wijn van augustus.

We nemen je mee naar de Nieuw-Zeelandse wijnregio: Marlborough. Daar proeven we een sauvignon blanc van Rapaura Springs die een heel goede score van 95 heeft gekregen in het beroemde wijnmagazine Decanter, en dat voor het millésime 2021. Een verdiende onderscheiding om verschillende redenen.

Ode aan het terroir

Rohe, wat 'land' betekent in Maori, is een reeks wijnen die Rapaura Springs heeft gecreëerd om de troeven van de subregio's van Marlborough in de kijker te zetten. En om de visie van het domein op deze unieke regio’s te delen. Een visie die typisch is voor Rapaura Springs. Want elke fles van dit domein vertelt het verhaal van het leven, van het water, van de wijn en van generaties die in harmonie met de natuur werken. De illustratie op het etiket verwijst naar het rotsachtige waterbekken van de wijngaard en de ongerepte bronnen die dat waterbekken met het land verbinden.

Ook de sauvignon blanc die we hier presenteren is een prachtige expressie van het terroir van Marlborough. En een perfect voorbeeld van wat er gebeurt als liefde voor het land en voor de wijnstokken samenkomt met kennis. Oordeel vooral zelf!


Rapaura Springs Rohe ‘Blind River’ Sauvignon Blanc 2021
Marlborough – Nieuw-Zeeland
(art. 392612)

De wijn heeft een lichtgele kleur en een expressief boeket van rokerige en minerale tonen. De smaak bezit frisse zuren en is tegelijk vol en sappig. Je ontdekt een toets van passievrucht, gevolgd door witte grapefruit en pomelo. 

Lekker bij: zeevruchten (carpaccio van sint-jakobsnoten met passievrucht en timut-peper), vis en geitenkaas.

 

Sorteer op

Rohe

  Rohe "Blind River" Sauvignon Bl.NZ 2021 75 cl

  Marlborough

  karton van 6 flessen

  • Land: Nieuw-Zeeland
  • Druif: sauvignon blanc (100 %)
  • Alcoholpercentage: 13,5 % vol

  /flesLaagste prijs laatste 30d: € 

  fles(sen)