Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Alsmaar groter: onze magnums

Elk jaar stellen we je enkele wijnen in groot formaat voor. Meestal gaat het om magnums, die met hun inhoud van 150 cl een trage en constante veroudering van je wijn garanderen. Deze maand zetten we 7 referenties in de spotlight. Een reis door de wijngaarden van enkele grote namen in de wijnwereld. Én door de tijd, want we kozen wijnen uit die momenteel ‘op dronk’ zijn en hun hoogtepunt bereikt hebben.

Nu we terug mogen samenkomen, is het de ideale gelegenheid om je (feest)tafel op te smukken met enkele magnums die een lust zijn voor het oog … en je smaakpapillen natuurlijk! We bieden ze tijdelijk aan met een aantrekkelijke korting. Maar wacht niet te lang: de voorraad is heel beperkt!


Château Cantenac 2014
A.O.P. Saint-Émilion Grand Cru
150 cl
(art. 392503)

Het boeket, dat al wat geëvolueerd is, geurt naar delicate aroma’s van bosvruchten, krieken op alcohol en kersenconfituur. In de mond is de fruitigheid nog mooi aanwezig en heeft de lange afdronk houttoetsen. Heerlijk bij lam, kalf en stoofpotjes.


Château Cap de Mourlin 2012 Grand Cru Classé
A.O.P. Saint-Émilion Grand Cru
150 cl
(art. 392011)

De licht kruidige neus heeft aroma’s van rijp rood fruit, doorspekt met houttoetsen. In de mond krijgen we een volle aanzet en een herhaling van het rijpe rode fruit. De tannines zijn bedeesd en rijp. Een must bij rund, schaap of lam.


Château de Pressac 2018 Grand Cru Classé Uitverkocht
A.O.P. Saint-Émilion Grand Cru
150 cl
(art. 392181)

Rood en zwart fruit gaan hand in hand in het boeket van deze wijn. Verder ruiken we verfijnde houttoetsen, wat likeur en specerijen. De aanzet is krachtig en soepel en gaat over op een rond, vlezig middenstuk boordevol (rood en zwart) fruit. In de lange finale zijn de zachte tannines mooi rijp. Onmisbaar bij een stukje rood vlees.


Château de Francs ‘Les Cerisiers’ 2015
A.O.P. Francs - Côtes de Bordeaux
150 cl
(art. 470001)

In de verleidelijke neus vinden we houttoetsen, tabak, kers, kirsch, rood en zwart fruit en zoete specerijen (kaneel). De aanzet is lang, fris en sappig met een ietwat likoreus karakter. De finale is lang, krachtig en zit boordevol fruit zonder in te boeten aan frisheid. Proef deze wijn bij lam of harde kazen.


Clos d'Ora 2016
A.O.P. Minervois La Livinière
150 cl
(art. 322063)

Deze minervois wordt gekenmerkt door karakter, kracht en de intense aroma’s van zwart fruit en kruiden door de houtrijping. De complexe smaak is heel elegant tot in de lange finale. De nadruk ligt op zwart fruit, toast en vanille met mooi versmolten tannines. Top bij rood vlees.


Domaine Le Champ des Murailles ‘Via Nostra’ 2018
A.O.P. Corbières-Boutenac
150 cl
(art. 392487)

Zwart fruit, zoethout, verfijnde houttoetsen, tijm, garrigue en een finale met hout en zwarte chocolade in de hoofdrol. Wat een boeket! De krachtige smaak is kruidig, fris en goed in evenwicht. Zachte, rijpe tannines gaan vooraf aan een finale die onderstreept wordt door een vleugje munt. Serveer deze wijn bij rood vlees, barbecue of stoofpotjes.


Bodega Marqués de Vargas Reserva 2016
D.O.C. Rioja
Spanje
150 cl
(art. 470363)

Een uitnodigende, fruitige neus met gekaramelliseerde vanille, crème karamel en balsemtoetsen. De complexe, geconcentreerde smaak mikt vooral op rood en zwart fruit met zachte tannines en een lange, houtgedefinieerde finale. Lekker bij gegrild (rood) vlees, gedroogde Spaanse ham of geitenkazen.

 

Sorteer op