Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Domein Richard Hamilton: 5 generaties grootse wijnen

De familie Hamilton settelde zich in het zuiden van Australië en maakt er wijnen sinds 1837. Vandaag zet de 5de generatie de familietraditie verder. We zoomen in op een van de oudste wijnhuizen op Australische bodem.

De familie Hamilton zit al sinds de jaren 1830 in het wijnmakersmilieu. Ze hebben dan ook al een flinke internationale reputatie opgebouwd. Sinds 1972 zijn Richard Hamilton en zijn Deense vrouw Jette de gepassioneerde eigenaars van het domein. Richard Hamilton Wines maakt deel uit van het huis Leconfield, waartoe ook Leconfield Coonawarra en Syn Sparkling Wines behoren.

Verfijnde wijnen
De wijnen van Richard Hamilton hebben ons veroverd en we zijn lang niet de enigen: het domein gaat vaak met de prijzen aan de haal op de grootste internationale wijnconcours.

Je hoort het. Een bezoekje aan Richard Hamilton is de moeite waard. Momenteel vind je zijn werk bij Klassewijnen met aantrekkelijke promo’s. De ideale gelegenheid om jezelf in de watten te leggen.


Richard Hamilton ‘Almond Grove’ Chardonnay 2019
McLaren Vale - Australië
(art. 392777)

Deze mooie, goudkleurige monocépage geurt naar gedroogd fruit, honing, boter, likeur van wijnperzik en marsepein. In de mond is de aanzet levendig, fris en sappig met de nadruk op geel fruit, wat gembertoetsen en een streepje curry. Een elegante wijn die je zal plezieren bij vis (in saus), sushi, wit vlees (kip met curry) of (groente)quiche.


Richard Hamilton ‘Colton's’ G.S.M. 2019
McLaren Vale - Australië
(art. 392302)

Achter de vrij intens paarsrode kleur ontdekken we in deze blend van grenache, syrah en mourvèdre een boeket van rijp fruit, fijne likeur en specerijen. In de mond krijgen we een ronde, soepele, speelse wijn met een puntje restzoet, garrigue en een hint van violet. Lekker bij lam, konijn, stoofpotjes of vegetarische gerechten.


Richard Hamilton ‘Hut Block’ Cabernet Sauvignon 2018
Australië
(art. 392289)

In de charmante, verfijnde neus van deze monocépage vinden we eucalyptus, zwart fruit en houttoetsen terug. De gulle smaak heeft veel finesse en het zwarte fruit wordt ondersteund door het vrij uitgesproken karakter van het hout. Proef deze cabernet zeker bij rood vlees, zoals lam.

 

Sorteer op