Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Onze selectie wit en rood voor bij je koud buffet

Een koud buffet op het programma, maar nog geen idee welke wijn je erbij wilt opentrekken? Geen paniek, Klassewijnen heeft 2 leuke wijnen voor je in petto: sappig wit uit Toscane en voor de liefhebbers van rood een lichtvoetig exemplaar uit de Loire. Ga je mee op ontdekking?


Toscana I.G.T. ‘Luna di Monte’ 2020
San Luciano
Toscana – Italië
(art. 470421)

De florale, fruitige neus gaat vooraf aan een sappige, frisse smaak met een speels bittertje en accenten van fris citrusfruit (sinaasappel, pompelmoes). Deze heel polyvalente blend van trebbiano, chardonnay en grechetto doet het goed bij aperitiefhapjes, charcuterie, (pasta met) vis of vegetarische gerechten.


Saint-Pourçain A.O.P. Domaine de la Croix d'Or 2019
(art. 392098)

Een mooie ontdekking: deze blend van gamay en pinot noir uit de Loirevallei! De matig intense, kersenrode kleur is nog jong, maar aantrekkelijk. Het expressieve boeket neemt het voortouw met aroma’s van kersen, kersenpitjes en klein rood fruit (aardbei). De ronde aanzet met levendige zuren en het krachtige middenstuk met fruitige tannines zorgen voor een lichtvoetige wijn met een mooie lengte. Aanbevolen bij rood vlees en kaasplank.

 

Sorteer op