Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Rosés van ‘t moment

Tijdens de mooie dagen ontdek je elke maand een nieuwe rosé uit ons Klassewijnen-assortiment. De rosés die we voorstellen hebben net dat tikkeltje extra dat onze wijnaankopers wist te overtuigen. Bij elke update ontdek je een nieuw domein, een nieuwe regio, een nieuwe druivensoort … We stellen je vandaag niet één, maar twee rosés voor die je lentetafel zullen doen schitteren!

Deze maand trekken we naar l’Hexagone: reis mee en ontdek 2 Franse rosés. Eerste halte: Domaine Guy Mousset in de Côtes du Rhône. De wijngaarden worden door Olivier en Frank Mousset beheerd volgens de principes van de ‘lutte raisonnée’ (duurzame wijnbouw), ook al staat dit nog niet op hun etiketten vermeld. Deze fruitige perswijn is speciaal voor Colruyt gemaakt. Onze wijnaankoper gaat elk jaar ter plaatse om mee te werken aan de samenstelling.

Verder proeven we een rosé uit Corsica van het gekende Domaine Vico, genoemd naar de oprichter. In 1989 werd het domein overgenomen door de familie Acquaviva-Venturi, die het volledig herstructureerde en moderniseerde. De wijngaard van 65 ha ligt tussen de 300 en 400 m hoogte en wordt op een duurzame manier verbouwd (waarvan 3 ha biodynamisch). Het is het enige domein in het centrum van het eiland. Daar geniet het van een uniek en diverser terroir dan wijngaarden elders op Corsica. Er wordt onder andere deze wijn van 100 % nielluccio gemaakt, een autochtone druivensoort verwant aan de sangiovese, die ruikt naar de langverwachte terugkeer van mooi weer.

Laat je verleiden en serveer een frisse, dorstlessende wijn voor een lage prijs, die perfect past bij je lentegerechten.


Domaine Guy Mousset rosé 2020
A.O.P. Côtes du Rhône
(art. 322730)

De mooie, oranje kleur neigt naar het brons van uienschil. De neus heeft weg van klein rood fruit (met een tikje alcohol), witte peper en Provençaalse kruiden. In de mond is deze rhônewijn soepel met een verfijnd middenstuk boordevol fruit. De lange finale wordt gekenmerkt door wat gesuikerde kersjes. Een mooie begeleider bij pasta’s, gegrilde vis, Griekse rijst, zuiderse groenten en vegetarische bereidingen.


Domaine Vico ‘Le Niellucciu’ 2020 Uitverkocht
A.O.P. Corse
(art. 322237)

Een zalmroze wijn van 100 % nielluccio. Wat een feest! Verfijnd en complex met aroma’s van klein rood fruit (aardbei, framboos) en gedroogde kruiden van de Méditerranée. In de mond krijgen we een frisse, ronde stijl met veel finesse en een herhaling van het rode fruit en wat kruiden. Een tongstrelende wijn die kan dienen als aperitief of in combinatie met charcuterie, scampi diabolique, mediterraanse en vegetarische gerechten of barbecue.

 

Sorteer op