Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Rosé van 't moment

Hier ontdek je geregeld een nieuwe rosé uit ons Klassewijnen-assortiment. De rosés die we voorstellen hebben net dat tikkeltje extra dat onze wijnaankopers wist te overtuigen. Bij elke update ontdek je een nieuw domein, een nieuwe regio, een nieuwe druivensoort … Dit keer trekken we naar Corsica.

De oudste sporen van wijnstokken op Corsica dateren van 570 v.C. Vandaag vindt de Corsicaanse wijnbouw vooral plaats in de omgeving van het Île de Beauté. Een van de mooiste plekjes is Castagniccia. Daar ligt het vrij onbekende maar gewaardeerde domein Castellu d'Alba, omringd door de prachtige steden Aléria, de voormalige Romeinse hoofdstad van Corsica, en Cervione, bekend voor zijn heerlijke hazelnoten. 

De wijnstokken van Castellu d'Alba gedijen op een zanderige bodem waar kalkhoudende schelpen zich hebben opgehoopt. Het domein is in omschakeling naar biologische landbouw. Dat uit zich in een manuele oogst, een fermentatie met eigen gisten, een lage dosis sulfiet en geen collage of filtering van de wijn. Bovendien rijpt de wijn 6 tot 8 maanden op fijn bezinksel. Het resultaat? Een authentieke Corsicaanse wijn om te ontkurken bij je eerste barbecue.


Castellu d'Alba 2020
A.O.P. Corse
(art. 470495)

Deze 100 % nielluccio verleidt meteen met zijn intense zalmroze kleur met paarse rand. De geuren van geplette aardbei en kruiden kondigen een verfijnde en fruitige smaak aan. Je proeft een zilte toets en kruidige tonen van maquis. Een must bij de barbecue.

 

Sorteer op