Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De favoriet van de maand

Elke maand een andere wijn ontdekken? Vertrouw op de unanieme keuze van het wijnteam van Colruyt. Onze specialisten geven je in deze rubriek graag een woordje uitleg. Deze maand stellen we een wiskundige wijn voor: de Grand Balthazar GSM².

Oenoloog Pierrick Harrang heeft een neus voor uitstekende wijnen, en bij zijn cuvée ‘Grand Balthazar’ is dat niet anders. De wijn heeft enkele mooie troeven achter de hand. Zo is er de mooie chemie tussen 4 iconische druivensoorten (grenache noir, syrah, mourvèdre en merlot, vandaar de M tot de tweede). Ze komen van de beste kalkterroirs en werden streng geselecteerd. Bovendien werkt Harrang met kleine volumes die traditioneel handwerk toelaten. De druiven worden lichtjes gekneusd, waarna de most gist in vaten van 600 L. De rijping duurt 14 maanden en de schroefdop maakt een bewaring van 6 à 7 jaar mogelijk. Het resultaat is een wijn met de allure van de grote wijnen uit Languedoc. Probeer ‘m nu!


Pierrick Harrang ‘Le Grand Balthazar’ 2018
I.G.P. Pays d'Oc
(art. 470339)

De diepe, granaatappelrode kleur met paarse schijn is de voorbode van een fruitige, complexe, gerookte en minerale neus. Je ruikt viooltjes, cassis, pruimenconfituur en zoete kruiden. In de smaak eerst een frisse, brede, zijdezachte en heel fruitige aanzet. Daarna een rijk midden met verhulde tannines, een mooi volume en een smaakvolle finale. Een aanrader bij barbecue, een stukje rood vlees boordevol smaak of een kaasplank.

 

Sorteer op